top of page

Soms kan het teveel zijn...

Pasen. Dagen die net even anders zijn. Vaak drukker, met (te)veel gezelligheid en (te)veel eten. Nu dacht ik altijd: teveel eten kan wel, teveel gezelligheid niet. En toch kan het teveel zijn…


Het is een zoektocht, misschien herken je het ook wel: hoe komt het toch dat al het leuks, al die gezellige momenten steeds weer zorgen voor 'teveel' in huis? Teveel prikkels, teveel spanning, teveel verdriet, teveel onrust…? De antwoorden zijn er vaak niet zomaar.


Structuur, aandacht, verbinding, erkenning en openheid zijn belangrijke sleutelwoorden. Voor meer structuur in huis hebben we bijvoorbeeld een weekkalender die we samen met de kinderen invullen, schriftjes waarin ze hun vragen kunnen zetten, we zorgen voor een rustmoment voor het slapen en, ik denk wel de belangrijkste: we beseffen dat niet alles kan.


Geen (feest)dagen vol (ongeplande) afspraken, maar 1 of misschien 2 per week. Geen impulsieve acties maar goed voorbereidde uitjes zonder overvolle hoofden. Vooruitkijken dus maar ook weer niet te ver.

Ook is het belangrijk om te delen en open te zijn naar je liefdevolle omgeving. Drukke paasdagen voor de boeg? Maak het niet te laat, wees daar eerlijk over en kies voor structuur zodat je alle dagen gezellig kunt vieren. Durf te vragen aan anderen, leg het uit... Ook al is het soms moeilijk, want teveel gezelligheid kan toch niet? Toch wel…soms gaan dingen net even anders en daarom is het zo belangrijk om te kijken en te luisteren: naar je kinderen, je gezin en naar jezelf!


En... van de Paasdagen hebben we genoten 🐣🤎


Nu ben ik wel benieuwd: zal ik vaker op deze blog verhalen delen over meer structuur en 'mindful momenten' in huis? Deze extra tip deel ik alvast met je: Ewelina van Eindelijk slapen deelde een mooie post voor het mindful afsluiten van een feestdag samen met je kind(eren). Volg haar account op Instagram: @ewelina_eindelijkslapen


ความคิดเห็น


Recent Posts
Archive
bottom of page