top of page

Marcell; 'Ik wil net als mijn tweelingbroer kunnen rennen'

Op 19 december deelde Tweelingmama het verhaal van Erwin en Sabrina Tazelaar, de ouders van tweeling Marcell en Máté. Na de geboorte blijkt dat Marcell lijdt aan een zeldzame aandoening. Zij vertellen over de zoektocht naar een behandeling. Vandaag vertelt de 3-jarige Marcell zijn eigen verhaal.


'Hallo, mijn naam is Marcell! Ik hou van fietsen, voetballen, hockeyen en spelen met mijn treinen en auto's. Verder ben ik dol op kinderchocolade en friet. Jullie hebben misschien al gelezen wat er met mij aan de hand is. Heb je het verhaal van mijn papa en mama gemist? Dan kan je het hier teruglezen.


'Ondanks mijn aandoening ben ik een vrolijke jongen hoor en met mijn speciale orthopedische “schoen” kan ik nú nog gewoon spelen en lopen. Ik vermaak me dan goed samen met mijn tweelingbroertje maar soms halen we ook wel eens kattenkwaad uit. We kunnen ons ook lekker vies maken als we lekker met zand en water spelen. De zool onder mijn ”schoen” wordt wel steeds dikker gemaakt en dat ga ik nu wel merken.'


'Papa en mama hebben het de laatste tijd heel druk, jullie snappen wel waarmee. We zijn naar Polen geweest en het was een hele lange reis met de auto, maar we zijn heel lief geweest. In het ziekenhuis in Polen zijn we bij een heel aardige dokter geweest die mijn beentje beter kan maken. Dat zou fijn zijn als dat lukt. Papa en mama proberen met een actie genoeg geld op te halen voor de operatie, als jullie ook meehelpen vind ik dat gaaf.''Ik kan niet wachten tot we volgend jaar voor de operatie naar Polen gaan met het vliegtuig. Ik vind het niet leuk dat ik dan heel lang niet op mijn geopereerde been mag staan. Maar daarna kan ik misschien net als mijn broer Máté goed lopen en rennen. Jippie, als dat eens waar kan zijn! Dan komt mijn DROOM uit!'


Liefs Marcell

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page