top of page

Vakantie! Dit zijn leuke gratis uitjes met (jonge) kids

Het is bijna herfstvakantie, tijd om te genieten met de kinderen. Tweelingmama deelt 5x uitjes in het midden van Nederland.1. De Paardenkamp in Soest

Meer dan 12o paarden en pony's vind je bij Stichting De Paardenkamp in Soest. Op deze mooie plek vlakbij de Soesterduinen beleven deze paarden en pony's hun oude dag. Ze zijn allemaal 20 jaar of ouder en dus met pensioen en je kunt ze allemaal bewonderen. Op de boerderij kun je ook konijntjes aaien, buitenspelen en er is een theehuis waar je heerlijk kunt genieten van een drankje of lunch, binnen of op het terras. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.


2. Landgoed De Paltz in Soest Dit is ook zo'n heerlijke plek: Landgoed De Paltz, ook in Soest en eventueel te combineren met Soesterduinen. Je kunt hier verdwalen in een doolhof, schommelen in een kleine speeltuin, wandelen in de prachtige beukenlanen en ontdek de kluizenaarsgrot.


3. Beleef- en zorgboerderij De Eekhoeve in Veenendaal

Samen met je kinderen het boerenleven proeven? Dat kan bij De Eekhoeve, Doe een speurtocht, ga naar de Beleeftuin waar je samen met je kind bloemen kunt plukken en groente kan snijden of laat je kinderen spelen in de speeltuin terwijl jij geniet van een kop koffie met gebak bij het Theehuis.

Ook vind je hier een landwinkel met de meest heerlijke verse producten. Combineren met een mooie fietstocht of wandeling kan ook; De Eekhoeve ligt vlakbij de Utrechtse Heuvelrug.


4. Beekdal in Renkum Rondstruinen in een prachtig natuurgebied? Ga naar Beekdal in Renkum op de Zuid Veluwe. Er is een kabouterpad (voor kinderen tot 6 jaar) en een droombomenpad (voor kinderen van 6 tot 10 jaar). Ook is er een waterspeelplaats en een fijn restaurant waar je heerlijk op een terras kunt zitten. Ook worden er regelmatig excursies, kinderactiviteiten en tentoonstellingen georganiseerd. Meer info vind je op deze website.

5. Recreatieterrein Doornse Gat in Doorn Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt het Doornse Gat. Hier kun je heerlijk picknicken en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin of op de zandheuvel. Ook is het de ideale plek voor een kinderfeestje of familiedag. In de omliggende bossen zijn wandelroutes uitgezet.


Heb jij nog leuke tips voor een dagje weg met kinderen? Laat het ons weten!


Inspiratie van Tweelingmama ontvangen? Meld je aan voor Tweelingmama Magazine.
Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page