top of page

Tips voor het afbouwen van de speen

Iedere maandag deelt Tweelingmama Slaap & Antwoord. Deze keer over het afbouwen van de speen.


Een speentje kan je op elk moment afbouwen of weglaten maar er zijn wel een aantal momenten waarbij het wat makkelijker zal gaan. Rond de leeftijd van vijf maanden zijn baby’s nog niet zo emotioneel gehecht aan een speen en is een baby deze meestal binnen een week helemaal vergeten. Ons advies is meestal om de speen cold turkey te laten verdwijnen, dit is voor je baby’s het meest duidelijk maar ook voor jou als ouder. De eerste twee dagen zijn dan het meest pittig en zal je kindje waarschijnlijk meer huilen.


Het kan helpen om overdag vooral veel te gaan wandelen zodat je ze beiden op die manier toch wat makkelijker in slaap krijgt. Voor de andere dagen - als je wat meer wilt gaan slaaptrainen - kan ik je adviseren om extra hulp te vragen zodat jij en degene die jou helpt zich op 1 kindje kan focussen.


Rond deze leeftijd kan de 'Pick up, Put down methode' of de 'Put down, Put down methode' goed werken. Door deze methode toe te passen leer je je baby ook zonder speen zelfstandig in slaap vallen. Dit zal makkelijker gaan als je de eerste twee dagen achter de rug hebt. Op het YouTube kanaal van Slaaptips voor baby's vind je de uitleg over beide methodes.
댓글


Recent Posts
Archive
bottom of page