top of page

Het 'Oh-dat-is-niet-eerlijk' afvinklijstje

'Ooooh, dat is niet eerlijk. Ik wil dat ook!' Herken je het? Voel je 'm? Tweelingmama heeft de 'afvinklijst '-Oh-dat-is-niet-eerlijk gemaakt. Ik ben benieuwd hoeveel vinkjes jij kunt zetten?


> Je bent net opgestaan en het is niet eerlijk dat je ene kind als eerste aangekleed moet worden. 'Dit is niet eerlijk! Ik moet altijd als eerste aankleden...'


> De uitgezochte kleren worden niet gewaardeerd: 'Ik wil ook een legging aan in plaats van deze spijkerbroek anders is het niet eerlijk.'


> Tijd voor het ontbijt en daar is het 'niet eerlijk moment' als je aan tafel gaat zitten. 'Het is niet eerlijk dat ik niet naast mama mag zitten, gisteren ook al niet!'


> Een ritje met de auto begint al meteen oneerlijk: 'Ik wil achter papa zitten, niet weer achter mama. Dit is niet eerlijk!'


> Het niet-eerlijk-moment bij het schoolplein wanneer je ene kind wel een vriendje heeft om te spelen en de ander niet. 'Ik wil ook speeeeelen, dit is niet eerlijk.' (en dat je dan als ouder de schuld krijgt ;)


> Het snoepmoment wordt zelfs als oneerlijk ervaren wanneer de ene voor een koekje kiest en de ander voor een snoepje. Want, dan moeten het wel twee snoepjes worden want het koekje is veel groter. 'Anders is het niet eerlijk'.


> Tijd voor een film op televisie? 'Ik mag nu kiezen wat we gaan kijken want gisteren mocht ik dat niet en anders is het niet eerlijk.'


> Een kind komt terug van oma en heeft daar een ijsje gegeten. 'Dat is niet eerlijk, ik wil ook een ijsje!'


> Badtijd! Wie gaat als eerste? Ineens wilt niemand meer... 'Want ik wil langer beneden blijven, dat is eerlijk want gisteren moest ik als eerste naar boven.'


> Bedtijd! 'Mama, geef je mij eerst een knuffel. En lees je dan een langer verhaaltje voor? Want gisteren had ik een korter verhaal en dat is niet eerlijk.'


> Denk je eindelijk rust te hebben, komt er nog eentje (of allebei) een aantal keer naar beneden. 'Ooooh, jullie hebben iets lekkers bij de koffie. Dat is niet eerlijk!!'


Heel benieuwd of jij deze lijst nog kunt aanvullen? Laat het ons weten via social media. En.... in het nieuwe Tweelingmama Magazine lees je het artikel 'Tweelingouders durf oneerlijk te zijn!' van de Tweelingcoach. Ontvang je het magazine nog niet? Meld je hier gratis aan.
Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page