top of page

Namen kiezen voor je tweeling: zo geregeld of een zoektocht?

Een vraag die ik nog steeds regelmatig krijg: 'Hoe wist je wie je Maud wilde noemen en wie Femm?' Je kunt het natuurlijk gewoon op het moment van de geboorte beslissen maar, zoals ik meestal alles van tevoren probeer te regelen, had ik er tijdens mijn zwangerschap al over nagedacht. Op het geboortekaartje kozen we voor de volgorde 'Maud en Femm' en dus, bedacht ik, zou ons eerstgeboren kindje Maud gaan heten en het tweede meisje Femm.


En of de namen bij elkaar passen? Wij vinden van wel; zo bestaan ze allebei uit 4 letters en vinden we het een mooie combi van stoer en lief. Ook zijn we heel erg bij ons eerste gevoel gebleven en hebben we de namen geheim gehouden. De enige die wist hoe onze meiden zouden gaan heten, was Ariela van Gupje. Zij ontwierp het geboortekaartje en ik vond het fijn om al op de proef de namen te zien.


Er werd wel gegokt door onze omgeving, zo kwam Maud een paar keer voorbij maar Femm werd niet geraden. Ook hoorden we jongensnamen als Noud en Thijs...


Wie is wie Bij de geboorte kreeg Maud het mutsje met baby 1 erop en Femm met baby 2. Vrij snel hebben we deze omgewisseld in een grijs mutsje voor Femm en een witte voor Maud. Nog steeds ben ik blij dat we voor twee kleuren mutsjes hebben gekozen want anders vrees ik dat ik nu op de foto's niet meer kan zien wie wie is. Toch fijn als je niet allemaal foto's van Maud in het babyfotoalbum van Femm hebt staan ;)


Inspiratie tweelingnamen

Ben je op dit moment zwanger van een tweeling en kan je wel wat 'naaminspiratie' gebruiken? Kijk eens op de website van My Little Dutch Diary. Zij deelt haar favoriete namen-combinaties voor alle soorten tweelingen. Wie weet helpt het jou op weg!


Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page