top of page

Mijn kind wil niet aankleden. Hoe voorkom ik strijd?

'Mama, jij bepaalt niet over mijn uiterlijk!' Een normale ochtend waarin ik samen met mijn dochter een setje kleding probeer uit te zoeken. Bij voorbaat is dit al gedoemd om te mislukken en toch probeer ik het steeds weer. Natuurlijk zorgt dit voor veel frustratie en zweet op mijn rug omdat we weer bijna te laat op school komen. Veel andere mama's herkenden dit verhaal en deelden tips om strijd (zoveel mogelijk) te voorkomen:

  1. Leg twee setjes klaar en laat je kind zelf kiezen (en stiekem heb je als ouder dus toch de kleding kunnen kiezen).

  2. Laat je kind(eren) zelf kiezen en geef alleen aanwijzingen: 'Het wordt warm dus je kunt met korte mouwen naar school.' of: 'Het wordt vandaag frisser dus ik zou schoenen aandoen in plaats van sandalen.'

  3. Kies de avond ervoor samen de kleding uit zodat het klaarligt voor de volgende ochtend.

  4. Kies beide een kledingstuk: je kind de broek en ouder het shirt of andersom.

  5. Laat het los, bijvoorbeeld door je kind 1x per week alles zelf te laten kiezen (op een vaste dag). Het is ook mooi als ze op die manier hun eigen stijl kunnen ontwikkelen.

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page