top of page

Kieswijzer voor de zwevende (tweeling)ouderkiezer

Heb jij dat ook? Twijfel je of je een tweeling wilt kiezen? Met andere woorden: Ben jij nog een zwevende tweeling(ouder)kiezer? Doe dan je voordeel met deze kieswijzer voor zwevende tweeling(ouder)kiezer.


Kies minimaal tien van de volgende activiteiten en voer ze uit. Gelukt? Proficiat, kies voor twee!


...Zet je wekker 16 keer in een nacht en laat steeds tussen twee alarmen 1 minuutje in zitten.


...Zet je favoriete Netflix-serie aan, maar daarbij ook je stofzuiger en föhn op de hoogste stand.


...Pak iets uit je kast. Zoek exact (!) hetzelfde voorwerp. Pak een ander voorwerp uit de kast, zoek weer exact (!) het andere voorwerp en ruim de eerste voorwerpen weer in (herhalen volledig dagdeel naar keuze).


...Pak een gewassen en gestreken kledingstuk uit de was. Gooi er een kom tomatensoep over heen. Gooi het in de wasmachine, zet hem aan en herhaal met een nieuw kledingstuk (drie maal daags herhalen).


...Sta elke nacht om half vijf op en leg twee weekendtassen tussen jou en je partner in, liefst met radio’s erin die om half zes automatisch aanspringen.


...Leen twee agressieve honden in het asiel en probeer ze binnen tien minuten kleertjes en sokken aan te trekken (zonder verwondingen), die ze beiden aanhouden.


...Wroet thuis met blote handen in je achtertuin. Wrijf met je ene hand tegen de (bij voorkeur witte) muur in de kamer terwijl je op zelfde moment je andere hand aan de stoffen bank afwrijft.


...Laat beurtelings met je partner harde boeren en scheten op ongepaste momenten en complimenteer elkaar met het volume. Sfeer verhogend: Laat een scheet van je partner gepaard gaan met een ongeluk in een volle supermarkt en krijg haar ongezien en ongeroken langs de kassa, in de auto en naar huis.


...Poets je toilet en urineer daarna over de vloer. Rond af door de volledige wc-rol af te wikkelen op de natte vloer en loop zonder je voeten te vegen door zoveel mogelijk ruimtes.


...Nodig twee vrienden uit en probeer bij wijze van weddenschap hun tanden te poetsen terwijl ze over de bovenverdieping rennen met hun kaken stijf op elkaar.


...Haal de kast met alle dvd’s leeg, gooi ze op de grond en raak alle dvd’s aan met zo vettig mogelijke handen zodra je partner even de ruimte verlaat of een korte video-vergadering start.


...Zoek het geluid van een ontruimingsalarm op en speel het op twee apparaten tegelijk af terwijl je kookt. Extra uitdaging: Herhaal dit terwijl je een telefoongesprek voert, een gesprek met buren voert of je andere kind helpt met huiswerk.


...Pak de auto, stuur met één hand terwijl je met de andere hand zaken van de grond achter je opraapt, voortdurend ‘we blijven van elkaar af’ roept en boze blikken in de achteruitkijkspiegel oefent.


...Maak een lekkere en uitgebreide maaltijd en dien deze op. Ga vervolgens drie keer naar de wc, twee keer naar de kledingkast en haal één keer een dweil en droge doek. Eet de maaltijd vervolgens koud op.


...Variatie: Laat een gerecht dat je lekker vindt voor twee personen door je partner maken. Eet er vervolgens niets van, klaag samen met je partner dat jullie dit niet lusten. Gooi de maaltijden onaangeroerd weg en klaag de rest van de avond met je partner dat jullie zo’n honger hebben.


10-15 punten: stemadvies PVDAEOMEITO Partij Van De Al Enige Of Meer Ervaring In Tweeling Ongemakken... Stem mee, kies voor twee! Niets houd je meer tegen. Je bent klaar voor die tweeling. Sterker nog: Je hebt er waarschijnlijk al één! Knap dat je tijd hebt gevonden om überhaupt een blog te lezen. Waar heb je je verstopt? Op de wc?Stem op de Drie J’s voor meer levendigheid in huis


Disclaimer: de tweelingvader die de schrijver van deze kieswijzer is, benadrukt dat deze kieswijzer voor de zwevende (tweeling)ouder volstrekt subjectief, niet echt een goede campagne zou zijn en vooral met geen woord rept over de momenten dat een tweelingouder met brok in de keel kijkt naar een slapende tweeling, apetrots met ze door een stadscentrum loopt, geniet van samen spelen of meer algemeen van de super bijzondere band tussen een tweeling.


Maar daarom zweven tweelingvaders (en tweelingmoeders) zelf allang niet meer en zijn ze supertrots zelf ooit gekozen te zijn tot ouders van een tweeling!


Jeroen Meens

Chronisch vermoeide, overbezorgde (tweeling)vader van Jippe (6), Jelte & Jurre (4)


Tweelingpapa Jeroen schrijft ook blogs voor Tweelingmama Magazine. Dit digitale magazine gratis ontvangen? Meld je aan via deze link.Willen we meer of minder Poffertjes in Nederland? Meer, meer, meer!

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page