top of page

Investeer in jezelf

Investeer in jezelf... ik zie je al denken: hoe dan?! Ook ik dacht dit altijd. Wanneer mensen zeiden: 'Pak ook af en toe je rust, zorg dat je ook zelf dingen blijft doen die je leuk vindt...', dan gingen die woorden vaak het ene oor in en de andere weer uit. Want HOE moest ik dat organiseren met twee jonge kinderen? Totdat iemand tegen mij zei: 'Niemand heeft er iets aan als een moeder totaal wordt opgeslokt. Creëer een netwerk en maak keuzes.' En zo ging de knop om.

Praat De komst van een tweeling heeft, naast fysiek, emotioneel veel impact. Er komt enorm veel op je af als ouder en het is belangrijk om hierover te (blijven) praten. Ik ben hier pas later mee begonnen, terwijl het juist zoveel moois oplevert als je het kunt delen. Want die eerste jaren zijn zo overweldigend: ik had twee kinderen tegelijkertijd gekregen, moest Maud en Femm in het ziekenhuis achterlaten en eenmaal thuis kwam er zoveel op me af. Maar toch... ik was vooral rationeel en sterk voor de buitenwereld, vertellen hoe ik me echt voelde deed ik niet. En juist dat delen is zo belangrijk weet ik nu. Hierdoor ontstaat er meer verbinding en erkenning en durf ik ook meer te vragen of grenzen aan te geven. Dit is echt een investering in jezelf.


Kom tot rust Doe vanaf het begin iets voor jezelf. Dat kan van alles zijn maar in ieder geval iets waar jij energie van krijgt. Zo vind ik het heerlijk om een eind te gaan wandelen; muziek of een podcast luisteren en gaan... Ook vind ik het lekker om content te schrijven voor Tweelingmama en word ik blij van een gezellige lunch met een vriendin. Maar je kunt ook denken aan een massage of misschien krijg je veel energie van je werk (en kom je daar tot rust ;).


Andere tweelingouders Wat ik wel deed was mijn ervaringen delen op social media en daar ontstonden mooie gesprekken en er was veel erkenning. Een aantal jaren geleden vertelde ik hierover in magazine Ouders van Nu (zal ik later met jullie delen) en dat het zo fijn is als je met een andere tweelingouder je verhaal kunt delen. Zoals De Tweelingcoach laatst een bericht postte: 'Elke tweelingouder heeft support nodig van een andere tweelingouder.' Ik geloof daarin en gun het jou ook!


Liefs, Wendy


P.S. Tweelingmama Inspiratie ontvangen? Meld je via onderstaande button gratis aan voor Tweelingmama Magazine!
Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page