top of page

Hartekind Morris vechtte voor zijn leven

Nicolette, beeldend kunstenaar, deelt haar verhaal als tante van tweeling Max en Morris. Zij kwamen in juni 2020 ter wereld, waarna Morris direct een open hart operatie heeft ondergaan. Een hartverscheurende gebeurtenis. Vlak na de geboorte maakte Nicolette een tekening van een tijger want maanden boven het ziekenhuisbed van Morris heeft gehangen. Nu heeft ze het schilderij 'Healing Hearts' gemaakt en deze wordt verloot onder donateurs. Nicolette vertelt haar verhaal.


'Het zijn er twee!', vertelde mijn broer trots door de telefoon, nu bijna 2 jaar geleden. Wow, ik werd tante van een tweeling, twee jongetjes bleek later. Later bleek dat een van de kindjes een hartafwijking heeft. Mijn neefje is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Dit was ook bij Morris het geval, hij heeft direct een open hart operatie ondergaan. Een hartverscheurende gebeurtenis: Max op de kinderafdeling en Morris vechtend voor zijn leven op de IC. Wat heeft hij moeten vechten, keer op keer kroop hij door het oog van de naald.


Wij en zoveel andere mensen leefden met de mannetjes en hun ouders mee. Honderden kaarsjes zijn gebrand, over de hele wereld. We hebben gebeden, gehuild, getroost en gesteund. Zoveel ups en downs.


Na bijna 3 maanden ziekenhuis, waarvan 2,5 maand op de IC, kwam Morris naar huis, herenigd met zijn broer. Inmiddels zijn Max en Morris bijna 1,5 jaar en kent Morris zijn leventje nog steeds ups en downs. Maar wat zijn we trots op hem, op Max en op mijn schoonzus en broer. Morris is in alle opzichten een hartekind, zijn lach doet je hart smelten.


Een schilderij voor alle Hartekinderen

De eerste dagen na zijn geboorte maakte ik een tekening van een tijger, deze heeft al die tijd in het ziekenhuis boven zijn bedje gehangen. Inmiddels heb ik een groot schilderij gemaakt ter ere van Morris en alle hartekinderen. Zij hebben vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar. Daarom wil ik met dit schilderij geld inzamelen voor stichting Hartekind.

Donatie Jij kunt het schilderij 'Healing Hearts' winnen! Op eerste kerstdag wordt het schilderij verloot onder de donateurs. Doneer nu en maak kans op dit bijzondere schilderij. Om kans te maken op het schilderij is het belangrijk je naam in te vullen. Mocht je anoniem willen doneren maar wel kans maken op het schilderij, stuur mij dan even een mailtje naar info@nicolettefineart.com www.nicolettefineart.com

Over Stichting Hartekind Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert en ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo werken zij sámen met jou aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page