top of page

Nieuwe column: De schoolfoto

Misschien heb je het gezien: voor de eerste keer staat er een andere tweeling op de cover van Tweelingmama Magazine. Niet alleen omdat ik het een prachtig plaatje vind van Lucas en Eefje maar ook omdat het steeds moeilijker wordt om onze meiden leuk en vooral vrijwillig samen op de foto te krijgen. 'Kom, dan maak ik even een leuke vakantiefoto van jullie samen.' 'Pff, daar heb ik geen zin in.' 'Moet dat?' 'Ja, dat vind ik leuk.' 'Ik niet, lekker boeien,' Tsja, ik realiseer me dat ze nog 8 jaar moeten worden maar soms lijkt het wel of we al een stel pubers in huis hebben. Zo waren we pasgeleden in Volendam om samen met mijn schoonfamilie de bekende foto in klederdracht te maken. Wat denk je? Twee huilende kinderen die niet verkleed op de foto wilden. 'Jullie hebben zoveel verkleedpartijtjes gehad, en hielden van verkleden', probeer ik nog. In tranen: 'Nu niet meer, ik vind het stom. We zijn geen kleuters meer. En jullie zien er raar uit!'


Tsja, daar kon ik ze dan ook weer geen ongelijk in geven. Uiteindelijk hebben ze op een bankje naar ons zitten kijken, zelf foto's gemaakt met onze mobiel en toen... toen wilden ze er toch bij met alleen een bos tulpen in hun handen. Mooie compromis, iedereen gelukkig.


Toen kwam de oproep van de schoolfoto. Yes, een mooi moment om de beide dames samen op de foto te zetten. Of toch niet? Ik besefte me dat ze nu ieder op een eigen school zitten. Zou ik het zo kunnen regelen dat Maud even naar Femms school kon gaan zodat ze samen op de foto kunnen? Geen probleem dus hop samen met Maud op de fiets richting de andere kant van ons dorp waar de schoolfotograaf al klaarstond.

De foto's waren zo gemaakt; of ik er ook nog even bij ging staan? Euh, ik heb een oud t-shirt aan, mijn haar zit nergens naar... 'Ja! Mama, kom!' Twee enthousiaste meiden die nu wel op de foto wilden, en mama die zeurt? Ik ben er tussenin gaan staan en dit is het resultaat. Ja, ik moet wat wennen aan de achter-grondkleur (doet me denken aan mijn jeugd ;) en ik heb ze 'old school' af laten drukken maar kijk ze nou eens staan.... Bijna 8 jaar, allebei in hun lievelingskleren - dus niet op elkaar afgestemd, wat ik uiteraard 's ochtends wel heb geprobeerd - en met een grote glimlach.

Liefs, Wendy


Dit is een column uit Tweelingmama Magazine. Benieuwd naar de foto in Volendam en naar het resultaat van de schoolfoto? Lees hier het magazine.

Ook het magazine gratis ontvangen?


Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page