top of page

'Baby's veel werk? Dan heb je mijn peutertweeling nog niet gezien'

Rianne vertelt in haar column op LINDA.nl over haar twee peuters. ‘Je krijgt bij een tweeling helaas geen setje extra armen cadeau, dus je kan maar één kind tegelijk behoeden voor iets doms. En dan beweren mensen dat baby’s veel werk zijn. Achteraf gezien vind ik dat reuze meevallen.’

Welke periode / fase vond jij het meest intensief? Een greep uit jullie reacties:


"Zo herkenbaar... Toen de tweeling geboren werd, had ik al een kindje van vier jaar en één van twee jaar. Deze combinatie was heftig. Nu ze wat ouder worden, is het soms weer fijner maar soms vraag ik mij ook af: 'Hoe ga ik dit nu weer oplossen?!' Elke fase zal wel een uitdaging blijven."


"De eerste twee jaar vond ik echt heel lastig met een tweeling en een zoontje van drie jaar. Nadat onze tweeling twee jaar was, kon ik echt gaan genieten. Daarvoor ging het op de automatische piloot. Nu zijn ze groter en wat een fantastische jongens en erg lief voor mama!"

'De eerste jaren ging alles op de automatische piloot.'

"Heel herkenbaar! Ik vind deze dreumes-/peuterfase ook pittiger dan de babytijd, die viel me eigenlijk best mee. Alles dubbel qua werk, maar nu kom ik ogen en armen tekort."


"Eigenlijk wel leuk om te lezen dat velen zich erin herkennen; in mijn omgeving begrepen mensen niet waar ik het over had. Ik kreeg vaak als reactie dat het toch allemaal wel meeviel?

'In mijn omgeving begrepen mensen mij vaak niet.'

"Een tweeling zindelijk krijgen is best een uitdaging; twee ondernemende peuters zijn echt wel pittig! Maar het is ook geweldig."


'Het is intens pittig en intens genieten.'
Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page