top of page

(Tweeling)strijd om speelafspraakjes

Nu de scholen weer volledig open zijn loop ik bijna iedere dag naar school om de kids op te halen. En terwijl ik daar naartoe wandel, vraag ik mij al af wat de meiden nu weer hebben bedacht voor de middag. Meestal gaat het zo: vanuit de verte komt er eentje aan gerend... 'Mamaaaaaa, mag ik bij Puk spelen?!!!' Daarna komt de ander aangestormd en vraagt of Thijs bij haar mag spelen. 'Van de mama van Thijs mag het!!!' Vol overtuiging zijn ze zelf hun speelafspraakjes aan het regelen, ook wanneer ik 's ochtends heb gezegd dat spelen die middag niet lukt omdat ze naar dansles moeten. Dat is dus ook wat ik 's middags om 14.00 uur opnieuw tegen ze zeg bij het schoolhek. Daar is de teleurstelling, en soms huilend, soms stampvoetend sjokken ze achter mij aan naar huis. Missie niet geslaagd maar het onderhandeltalent zit er van nature in bij de meiden.