top of page

Tweelingkraamtijd in quarantaine? Je staat er niet langer alleen voor

Wat moet dat pittig zijn: net bevallen van een tweeling en dan mag er niemand komen helpen. Gelukkig is er nu goed nieuws voor alle pas bevallen tweelingmoeders!

Toen ik net bevallen was van twee baby’s, nu vijf jaar geleden, wist ik me eerlijk gezegd geen raad. Twee piepkleine baby’tjes die heel veel huilden, de hele dag in de weer met flesjes en de borst en zelf ook nog een moeizaam herstel. En dan was mijn man ook nog eens net aan een nieuwe baan begonnen… Zonder de hulp van mijn kordate schoonmoeder van in de zeventig had ik het niet gered. Zij sliep heel veel nachtjes op de bank, hielp me met de nachtvoedingen en paste af en toe een paar uurtjes op zodat wij even konden bijkomen.

Voor tweelingmoeders die nu bevallen, is