top of page

Mijn kind was vaak ziek, maar dit hielp enorm

Als ik terugkijk op de afgelopen vijf jaar was er vaak een meisje ziek. Ging het weer even twee weken goed, was de volgende weer aan de beurt. Natuurlijk, peuters zijn snel vatbaar, tweelingen steken elkaar ook aan en zeker als ze ook naar het kinderdagverblijf gaan is er continu wel eentje met een snotneus. Maar soms voel je, het klopt niet... hier moet iets aan gebeuren. Allereerst voor het kind, die vermoeid en wanhopig raakt, vaak thuis moet blijven en natuurlijk ook voor de ouders: de gebroken nachten breken op en je wilt gewoon dat je kind gezond en blij is!

Dit hadden wij met Femm. Sinds dat ze ongeveer 3,5 jaar was kreeg ze steeds vaker last van oor- en keelontstekingen. Er kwamen darmproblemen bij dus ook had ze regelmatig buikgriep. Soms was ze twee weken thuis van school omdat ze met koorts en ontsteking plat lag. Na vele antibiotica en gesprekken met huis- en KNO- arts konden we afgelopen december eindelijk terecht voor het plaatsen van buisjes. Een kleine ingreep maar voor zo'n kleine meid best heel spannend (en stiekem voor papa en mama ook). Gelukkig kwam de KNO-arts al snel na de ingreep naar ons toe om te vertellen dat alles goed was gegaan maar dat ze ontzettend veel druk achter haar oor heeft gehad en dat dit zeker noodzakelijk was.

Al vrij snel zagen we Femm opknappen. Na 1,5 jaar kwakkelen zagen we ons vermoeide kind opbloeien. Had ze het eerder iedere dag over haar oor, nu voelde ze geen 'plop' (druk) meer zoals ze het zelf noemt. En alles ging daardoor beter; geen koorts meer en niet meer overgeven. Ze ging beter eten (in 3 maanden tijd kwam ze twee kilo aan!) en ineens lukte het wel om door te slapen. Wat een verademing! Allereerst voor onze kleine meid die nu eindelijk geen pijn meer had maar ook voor ons want je maakt je als ouders toch zorgen.

We zijn nu ruim vier maanden verder en ze heeft nog geen oorontsteking gehad. We zijn heel blij tot nu toe en dit heeft bij ons dus echt gewerkt. Het buisje valt er op termijn uit en dan kan het zijn dat ze toch weer last krijgt maar dan plaatsen ze opnieuw. We hebben na de controle in maart speciale oordopjes laten maken voor de zwemles. Helaas hebben we deze nog niet kunnen uitproberen want vlak daarna brak corona uit. Dus duimen dat het straks met zwemmen ook goed blijft gaan.

We zijn zo blij dat we de buisjes hebben laten plaatsen en ben ook heel benieuwd naar de ervaring van anderen? Laat even een berichtje achter op onze Facebookpagina.

Recent Posts
Archive
bottom of page