top of page

Persoonlijk: 'Het was niet de bevalling zoals ik had gehoopt'

'Mark, Wendy... jullie moeten wakker worden...' Ergens in de verte hoor ik een stem. 'Ze huilen heel veel, we krijgen ze niet stil.' Slaperig doe ik mijn ogen open. Ik zie een verpleegkundige maar ken haar niet. Ze gaat verder: 'Het enige dat helpt is buidelen denk ik, dus kan 1 van jullie meekomen?' 'Ga jij maar Mark dan kom ik straks....'. 1 zin, een zin die lang in mijn hoofd is rond blijven spoken. Hoe had ik dat kunnen zeggen? Het was de zin na mijn bevalling. Een bevalling die ik anders had voorgesteld, eentje waar ik vijf dagen over gedaan heb, die mij totaal had uitgeput.

Na de bevalling werd Femm direct meegenomen en Maud had ik een paar seconden mogen vasthouden. Hectiek, onrust, angst... Mark ging mee en daar lag ik dus, alleen. Ondertussen waren we een paar uur verder en de gynaecoloog adviseerde mij om te gaan slapen en pas halverwege de middag bezoek te ontvangen (ik was in de nacht bevallen). Zo werd ik naar de kraamafdeling gebracht, viel in slaap tot de woorden van de verpleegkundige. Ik was totaal in de war en merkte aan mijn 'verdwenen' buik dat ik moeder was geworden. Oja, ik heb twee meisjes gekregen...

Ik was weer wakker, maar hoe kon het toch dat ik Mark naar de neonatologie-afdeling had gestuurd en zelf later zou komen? En wat wist ik nog precies van de bevalling? Waar was Femm? Hoe gaat het met haar?! Ik voelde lichte paniek maar ik werd al snel gerustgesteld toen ik twee foto's in mijn handen kreeg van onze meisjes. Ondertussen kwamen mijn ouders en schoonouders binnen en samen met pa en ma werd ik naar de neonatologie gereden. Maud en Femm werden bij mij neergelegd, samen buidelen en ik wist het: ik ben mama geworden van deze prachtige meisjes. Ik ben tweelingmama!

Mijn bevallingsverhaal schrijven Het was niet de bevalling zoals ik had gehoopt. En ik heb daar best een tijdje last van gehad. Tegelijkertijd had ik weinig tijd om na te denken door alle hectiek van de dag en ben ik iedere dag dankbaar dat Maud en Femm, ondanks de vroeggeboorte en met name het feit dat ze maar 1600 en 1900 gram wogen. het zo goed doen. En toch, de meiden zijn al ruim vijf jaar en ik denk er nog steeds soms aan. Daarom ga ik de cursus 'Schrijf je bevallingsverhaal' doen van My Little Dutch Diary. Aan de hand van gerichte vragen ga ik aan de slag met mijn bevallingsverhaal, maak ik mijn hoofd leeg, onderzoek ik wat ik nodig heb en is het een cadeautje aan mezelf! Ik start 18 mei, doe jij ook mee?! Tot en met morgen (3 mei) ontvang je € 20 korting. Inschrijven kan via deze site.

Recent Posts
Archive
bottom of page