top of page

Coronavirus: wat vertel ik mijn kind?

Nu de scholen en kinderopvang dicht zijn, zijn we genoodzaakt onze kinderen vanaf een bepaalde leeftijd te vertellen over het coronavirus. Wat zeg je en hoe doe je dat? 5 tips van ouders:

1. Kijk samen het Jeugdjournaal. Op een kindvriendelijke wijze vertellen zij over het coronavirus.

2. Houd het simpel. Zeg bijvoorbeeld het volgende: 'Veel mensen zijn ziek. Wij blijven thuis zodat we niet ziek worden.'

3. Vertel ze over de 'Coronabrutelaar' uit de verhalen van Jochem Myer 'De Gorgels'. Een verhaal over een grote golf Rilbibberbrutelaartjes die op komst is. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden.

4. 'Hoera, niet naar school!'. Misschien dat je kind een gat in de lucht springt. Maar de school gaat niet voor niks dicht, een mooi moment om meer te vertellen. Teveel mensen bij elkaar, zoals in de klas, kan ervoor zorgen dat meer mensen ziek worden. Dus: belangrijk is om binnen te blijven en af en toe even een frisse neus te gaan halen in de natuur.

5. En, kinderen zelf kunnen het soms heel mooi samenvatten en kijken vaak op een hele andere manier naar het leven. Laat ze zelf vertellen, daar kunnen we vast nog wat van leren. Bekijk het filmpje hieronder.

P.S. Het gedichtje boven aan deze pagina is van Lentezoet.

Recent Posts
Archive
bottom of page