top of page

6x kinderactiviteiten voor thuis

Zo is Kidsproof één van mijn favoriete websites voor leuke uitjes met kinderen, zo zijn we massaal aan het bedenken hoe we onze kids in en rondom het huis kunnen vermaken. Tweelingmama deelt een aantal tips.

1. Maak een activiteiten- en takenlijst samen met de kinderen Begin de dag goed met een gezellige, zelfgemaakte activiteitenlijst. Wat gaan we vandaag allemaal doen? Uiteraard veel leuke dingen maar af en toe moet er ook wat geleerd worden. Dus, educatieve spellen en taakjes voor in huis horen er ook bij. Zo zit de eerste knutselactiviteit er al op want de lijst wordt natuurlijk een zelfgemaakt kunstwerk ;) Flow Paper Lovers boeken zitten vol met leuke inspiratie: stickers, papier, kaartjes, letters... dus knippen en plakken maar.

2. Educatieve spellen Is het 'schooltijd' thuis? Leuke educatieve spellen zijn bijvoorbeeld Smart games en Bambino loco. Maar natuurlijk kun je ook boekjes aanschaffen waar woorden of cijfers geoefend kunnen worden. Onder andere te koop bij Zeeman. Verder blijft voorlezen natuurlijk ook altijd een gezellig en leerzaam moment. In plaats van lezen voor het slapengaan, plan je nu drie voorleesmomenten op een dag. Kleuteruniversiteit is ook een tip voor thuisonderwijs.

3. Knutselen, maar dan anders Samen knutselen is leuk maar op een gegeven moment ben je ook wel klaar maar het tekenen van een unicorn en het maken van een slinger. Kijk daarom ook eens op Pinterest en zoek op 'indoor activities'.

4. Opruimen en delen maar! Samen spullen opruimen en uitzoeken: wat kan naar kindjes die minder speelgoed hebben? Wat is kapot en kan weg? En wat kunnen we nog verkopen? Maak er samen een opruim-activiteit van en tegelijkertijd is het een leerzaam moment. Want, moeten we wel alles houden wat we hebben of kunnen we iets weggeven? Juist in deze tijd extra belangrijk!

5. Koken & bakken Hopelijk is het nog niet uitverkocht in de supermarkt maar bak samen een cake of koekjes. Of laat de kinderen helpen bij het koken.

6. Het is lente: samen in de tuin Spelen in de tuin: hutten of huisjes bouwen, picknicken (de zon gaat schijnen mensen) of samen plantjes poten. De lente staat voor de deur! En ondanks dat we niet veel op pad kunnen in deze tijd, is in en rondom het huis ook veel te doen en ontdekken. Ook kan het leerzaam zijn, denk aan bewegend rekenen of vertel van alles over de natuur.

En wie weet, heel misschien, lukt het om wat werk te verrichten vanuit huis terwijl de kinderen spelen, knutselen en opruimen. Zou natuurlijk fijn zijn, maar we weten vaak wel beter... ;) Succes!

Recent Posts
Archive
bottom of page