top of page

Zo doe je boodschappen met jonge kinderen

Afgelopen weekend liepen we ineens met z'n viertjes in de Albert Heijn, iets wat bijna nooit voor komt. Ik betrap mij er namelijk op dat ik vaak alleen boodschappen ga doen of, als het niet anders kan, met 1 dochter. Met beide dames op pad vind ik nog steeds een onderneming, maar is dat ook echt zo of is dat iets wat vooral aan mij ligt?

Kijk, in de babyfase leg je ze in de kinderwagen en wandel je heerlijk rustig door de supermarkt. Overal bekijks want een tweeling 'moet' even gezien worden. Als trotse moeder loop je rond totdat het 'huilalarm' afgaat en je naar huis moet racen omdat het tijd is voor voeding, een schone luier en slaapje (en dat maal 2).

In de peuterleeftijd ben ik er niet aan begonnen. Oren en ogen tekort en beide meiden rennen een andere kant op. Regelmatig een kind zoek dus maar snel leuke kralenarmbandjes van Sieraadjes & Zo aangeschaft met mijn telefoonnummer erop. Zo gaf het nog een beetje rust maar met z'n drietjes boodschappen doen deed ik alleen als ze allebei in de buggy zaten of gewoon niet. Een uitkomst: online bestellen en laten bezorgen, zo was het probleem meteen opgelost ;)

Nu ze kleuters zijn wordt het wel anders. Natuurlijk lopen ze nog weleens huilend of boos achter mij aan maar het zijn geen blenders zonder deksel meer. Het vliegt niet meer alle kanten op en allebei pakken ze een eigen winkelwagentje waarmee ze, meestal, rustig door de winkel lopen. Ik geef ze opdrachten ('Wil jij even een pak melk pakken?' of 'Weet je waar de kaas ligt?') en ze mogen alles bij de kassa op de band leggen. Nou ja, behalve de eieren dan. Een nieuwe fase is gestart. Nu moet ik nog even schakelen: het kan gewoon, en het lukt! Ik ga shoppen met mijn meiden.

Vijf tips voor boodschappen doen met jonge kids:

> Geef ze opdrachten zodat het een soort van spel voor ze wordt.

> Laat ze kiezen wat je vanavond gaat eten zodat ze het gevoel hebben dat ze zelf mogen bepalen.

> Beloon goed gedrag met iets lekkers (kan ook iets gezonds zijn!) dat ze mogen kiezen in de winkel. > Neem maar 1 kindje mee naar de winkel en de ander blijft bij de andere ouder thuis. > Zie je het echt niet zitten? Bestel boodschappen online en laat het bezorgen.

Recent Posts
Archive
bottom of page