top of page

Het regent: 8x activiteiten met kids

Uitjes en activiteiten met kinderen in de regen. Wij geven de tips die onze volgers met ons deelden!

1. Naar de binnenspeeltuin Misschien geen verrassing maar wel gegarandeerd succes: de binnenspeeltuin. En nu kan je direct aan Monkey Town of Ballorig denken, ook zijn er kleinschalige binnenspeeltuinen die net iets rustiger zijn. Bijvoorbeeld De Boterbloem of speelboerderij De Happyfarm.

2. Restaurant met binnenspeeltuin Ik vind deze locatie perfect, en pas een week geleden ontdekt: Brasserie Streek in Culemborg. Een prachtig restaurant, met heerlijke lunch (we hebben er nog niet gedineerd) en een fijne binnenspeeltuin voor kinderen. Wat een ideale locatie!

3. Zaklampentocht in Kasteel In Kasteel Amerongen (midden Nederland) kan het: een echte zaklampentocht. Spannend en leuk! Deze activiteit is net achter de rug maar houd de website in de gaten want het wordt vast weer georganiseerd.

4. Naar het zwembad Ook eentje die niet snel verveeld: het binnenzwembad. Veel kinderen genieten van al het waterplezier en in Nederland zijn er heel veel binnenzwembaden dus keuze genoeg.

5. Musea Musea voor kids: denk bijvoorbeeld aan het Nijntje Museum en Spoorwegmuseum in Utrecht. Er worden meestal in vakanties leuke activiteiten georganiseerd zodat je kind nog meer leert en enthousiast en vol verhalen naar huis gaat. Ook het Noord Brabants Museum is leuk met een speurtocht langs schilderijen. En: het Afrika Museum in Berg en Dal is ook een aanrader waar ze ook een speurtocht door Afrika organiseren waardoor je alles over dit continent leert. In de schoolvakanties worden er ook Afrikaanse workshops georganiseerd.

6. Knusse binnenactiviteiten Gewoon lekker thuis knutselen, breien, een legostad maken of een levensgrote tekening die je kind zelf mag aankleden. Of gooi de verkleedkist open en maak de kids klaar voor een echte dansshow. Papa en mama zijn het publiek en dansen & zingen maar!

7. Naar de film of het theater Samen met de kinderen naar de film is vaak ook een feest. Kies bijvoorbeeld een klein theater uit, meestal organiseren zij in schoolvakanties kinderactiviteiten. Of maak een bioscoop thuis: kussens en kleden op de grond, popcorn erbij en het filmfeestje kan beginnen. Ook leuk is een theatervoorstelling. Extra tip: op ticketveilingen staan vaak leuke shows voor kinderen.

8. Naar het bos Ok, je haar wordt nat en je make-up loopt uit maar toch kan het heel leuk zijn: naar het bos in de regen. Stampen door de plassen, beestjes zoeken en vooral de frisse lucht inademen. Neem een vergrootglas en emmer mee, en de kinderen ervaren veel speel- en leerplezier.

Recent Posts
Archive
bottom of page