top of page

'Ik durf te zijn... is alles!'

"Mama, ik wil later in het ziekenhuis werken. Maar, als ik vrij ben word ik knutsel-TV!" Ik schiet in de lach maar herstel mezelf snel: "Dus dan word je knutsel-TV Femm?" "Ja kijk, dat doen deze meisjes ook." Ze laat mij op Youtube het filmpje zien en vol enthousiasme vertelt ze dat ze dit ook allemaal wil maken.

Ik vind het zo heerlijk, de fantasie van een 5-jarige die helemaal opgaat in haar eigen verhaal en daar ook in gelooft. Geloven in jezelf, dat is toch fijn?! Zo kan Maud dansen alsof niemand kijkt en kan vol overtuiging dingen vertellen dat je het bijna zou gaan geloven. "Mama, ik denk dat mensen bij de sterren komen met een raket EN een ladder!" Geen twijfel, zo gaat het gewoon als je dood bent. Je wordt dan in een raket mee vervoerd, o ja, samen met de astronauten (die kent ze sinds kort ook) en dan word je met een ladder tussen de sterren gebracht. Sowieso is het leven volgens Maud vaak 'Zo makkie als wat'.