top of page

5x waarom je met je jonge kind naar Dirk Scheele moet gaan

Ik houd ervan: met de kinderen naar het theater. Ik vind het ook altijd een beetje spannend hoor, aangezien we geen 'stil zit kinderen' hebben. Maar bij Dirk Scheele weet ik: het wordt een feestje!

De eerste keer dat wij naar zijn theatervoorstelling gingen met onze meiden is alweer 3 jaar geleden. Het was hun allereerste theatervoorstelling in Nijmegen. En gisteren was het weer zover: voor de vierde keer bezochten we een voorstelling van Dirk Scheele! Dit keer: Pepernotenpret in Leiden. Samen met Sinterklaas en de Pieten zorgde Dirk weer voor een fijne middag voor alle kinderen.

Waarom je (juist!) met je peuter(s) of kleuter(s) naar DIrk Scheele in het theater moet gaan deel ik in deze blog:

1. Niet stil zitten maar juist bewegen Veel ouders herkennen het: met je kind in het theater is leuk, maar stil zitten ho maar. Bij Dirk Scheele mogen kinderen bewegen. Of je nu met je je peuter van twee jaar of je tweeling van vijf jaar gaat, ze dansen en zingen allemaal mee. Stil zitten is er maar weinig bij want Dirk zegt regelmatig: 'Dansen jullie gezellig mee!' of 'Kunnen jullie een stoomboot van Sint nadoen?'. Kinderen raken enthousiast en het wordt een groot feest.

2. Veel betrokkenheid en inspiratie Kinderen worden betrokken bij de show. Omdat Dirk Scheele regelmatig in kleinere theaters staat, worden kinderen persoonlijk betrokken. Zo mochten gisteren een aantal kindjes mee helpen met het tillen van de cadeautjes van Sinterklaas en mochten ze bij een eerdere show zelf optreden met een gitaar. Ook super leuk voor de ouders natuurlijk die trots hun kroost zien staan op dat grote podium.

3. Bevorderen van taalontwikkeling De aanstekelijke liedjes van Dirk Scheele gaan over de dagelijkse dingen. Ze sluiten aan bij de belevingswereld van onze jonge kinderen. Omdat kinderen mee kunnen zingen en rijmen bevordert het de taalontwikkeling. Het is dus super leerzaam. Ook op school of op dansles hoor ik regelmatig de liedjes van Dirk voorbij komen. Zo hadden Maud en Femm laatst het thema 'Voelen' waarbij het o.a. over emoties ging. Samen met de dansjuf zongen en dansten ze op het liedje 'Zo boos' van Dirk. Het helpt kinderen dus ook om zich te uiten.

4. Kennismaken met muziekinstrumenten Kinderen maken kennis met verschillende instrumenten. Een gitaar, drumstel, piano, accordeon... alles komt voorbij. Op speelse wijze brengt Dirk de kinderen liefde voor muziek bij.

5. Meet & greet voor iedereen Er is altijd een meet & greet voor alle kinderen na afloop van de show. Zo leuk! Kinderen kunnen met Dirk Scheele op de foto en krijgen zijn handtekening. En wanneer Joes of Sinterklaas er ook is, dan kan je hen ook ontmoeten. Dit maakt zijn show heel persoonlijk en gezellig. Hij neemt echt tijd voor de kinderen, bijzonder hoor!

Ik ben dus fan en onze meiden ook. De cd 'Pepernotenpret' hebben we gisteren natuurlijk gekocht en we kunnen niet wachten tot 5 december. Muziek aan en dansen maar!

Naast dat Dirk in het theater optreedt, is hij dagelijks te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieseries ‘Op stap met Dirk Scheele’ en ‘Huis-, tuin- en keukenavonturen’. Daarnaast heeft hij een eigen Youtube kanaal.

Recent Posts
Archive
bottom of page