top of page

Kinderfeestje! Tips van (tweeling)ouders

Afgelopen woensdag hadden Maud en Femm een eerste kinderfeestje van twee meisjes uit de klas. Super leuk en ik besefte mij dat over twee maandjes onze meiden 5 jaar worden en dus ook het eerste kinderfeestje georganiseerd moet worden. Ik vroeg op Instagram naar tips en kreeg daar zoveel reacties op dat ik de tips graag met jullie deel.

1. Organiseer een speurtocht met oud-Hollandse spelletjes.

2. Laat ieder kind op een canvasdoek een unicorn schilderen.

3. Organiseer een discomiddag thuis met glowsticks of glow in the dark ringen.

4. Een kinderfeestje bij de boer waar je koeien mag melken, diertjes mag aaien en meer over het boerenleven leert. 5. Een discofeestje organiseren in de dansschool.

6. Lekker patatjes of pannenkoeken eten (doet het altijd goed!) 7. Maak een drive in bioscoop door grote dozen te versieren en 'om te bouwen' in auto's. In de auto gaan de kinderen de film kijken, uiteraard met een bak popcorn. 8. Organiseer een high tea. Samen met de kinderen maak je alle hapjes klaar en dan gezellig met elkaar opeten. 9. Maak er een 'modellenmiddag' van met fotoshoot feestje. Maak fotootjes die de kinderen direct mee naar huis krijgen (bijvoorbeeld polaroids). 10.Organiseer een chocoladefeestje: laat de kinderen zelf bonbons maken en zet een chocoladefondue neer. 11. Houd een knutselmiddag: tassen versieren, een sieradenkistje plakken, schminken en cake versieren. 12. Organiseer een themafeest, bijvoorbeeld Disney of Unicorn.

Ook Tweelingmama heeft nog de volgende tips of vond deze online:

1. Ga lekker naar een (binnen)speeltuin waar de kids zich kunnen uitleven.

2. Organiseer een kindersieradenfeestje waarbij er eigen armbandjes of sleutelhangers worden gemaakt.

3. Houd een beautyfeestje: aan de slag met haren, nagels en make-up.

4. Een Italiaans kinderfeestje: laat ieder kind zijn/haar eigen schort kleuren, een (kleine) pizza maken en bakken en daarna tijd voor een Italiaans ijsje.

5. Een bohemian feestje: met tipi-tenten, zelf bloemslingers of bloemenkrans voor in het haar maken. 6. Een kinderfeestje bij een sportclub- of centrum. Vaak zie je dat een voetbalclub, gymclub of dansschool ook de mogelijkheid heeft om daar een kinderfeestje te vieren en iedereen te laten kennismaken met de sport. Bewegen is leuk! 7. Feest op een recreatiepark: op bijvoorbeeld Landal of Molecaten kan je kant-en-klare 'pakketten' voor kinderfeestjes reserveren. Spelen in de speeltuin, knutselen, een speurtocht... alles wordt georganiseerd.

8. Het Kabouterbos: een leuke activiteit voor jonge kinderen. Ga het bos in en ontdek de kabouters onderweg, inclusief een zak met lekkere hapjes.

Heb jij nog andere leuke tips voor kinderfeestjes? Deel ze op Facebook of Instagram.

Recent Posts
Archive
bottom of page