top of page

Vakantie-uitjes met kids: 5 tips

De meivakantie is bijna afgelopen en wat hebben wij fijne dingen kunnen doen met de meisjes. Ik had een aantal dagen vrij genomen deze schoolvakantie en ik heb besloten dat ik dat vaker moet doen. Meestal werk ik toch gewoon door terwijl het zo fijn is om met elkaar quality time te hebben. Dus tip 1: heb je nog wat vrije dagen, neem ze lekker op! ;)

Vakantiepark Molecaten Flevostrand

De eerste dag van de vakantie was Goede Vrijdag en toen zijn wij voor een lang weekend vertrokken naar Biddinghuizen - Vakantiepark Molecaten Flevostrand aan het Veluwemeer. In een super leuke cabin hebben we het hele weekend genoten van het zonnetje want wat hadden we een geluk met het weer! Zo'n 25 graden, het hele weekend lang, met je voetjes in het zand en kinderen die volop kunnen spelen in de speeltuinen, het zwembad en dansen met Bollo de Beer. Ook de omgeving is super leuk met het Veluwemeer om de hoek en een bezoekje aan Harderwijk op 5 minuten afstand. Een fijn park en dus zeker een aanrader!

Blik en Burgers Bij ons in de buurt, in Zeist, zit een leuke buitenspeeltuin inclusief een fijn terras voor de papa's en mama's: Blik en Burgers. Terwijl de kids spelen in het zand en kunnen schommelen, klimmen, trampoline springen en glijden, zit jij aan een heerlijk drankje + broodje op het terras. Een ideale plek en Maud en Femm hebben er ook deze vakantie weer een keer gespeeld!

Naar de film / het theater Samen met oma zijn Maud en Femm naar de film Maya de Bij geweest in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede (ook vlak bij ons in de buurt). In dit theater organiseren zij in schoolvakanties altijd leuke familie- en kinderactiviteiten. De meiden vinden het altijd erg leuk om naar het theater of de film te gaan al is stil zitten soms nog wat lastig ;) Maar het fijne is, tijdens kindermiddagen is het niet erg als er wat gewiebeld wordt ;) Ook zijn we een tijdje geleden naar Masha & de Beer in het theater geweest en binnenkort gaan we naar Peppa Pig. Allebei in het theater in Hilversum. Tip: via ticketveiling.nl staan regelmatige leuke theatershows / uitjes met kinderen waar je dus (met geluk) voor weinig naartoe kan gaan.

Ikea

Ok, natuurlijk is dit vooral iets wat de mama's willen want Maud en Femm winkelen echt niet graag maar bij Ikea kunnen ze een uurtje heerlijk spelen in Småland. Een speelparadijs waar ze zich heerlijk kunnen vermaken en er toezicht is. Hoe fijn is dat! De meiden vonden het echt een uitje en wij zijn geslaagd voor nieuwe kasten.

Avonturenboerderij Molenwaard Deze vakantie zijn we er niet geweest, maar wel eerder en binnenkort gaan we weer: wat een feest bij Avonturenboerderij Molenwaard. Niet om de hoek voor ons, maar de moeite waard! Kinderen kunnen daar allerlei activiteiten doen, naar de theatervoorstelling van Teun en Fien en natuurlijk zijn er heel veel dieren. Spelend leren en ontdekken.

Wat natuurlijk ook altijd fijn is, is samen op de fiets, ijsjes eten, naar de diertjes, spelen bij vriendjes en vriendinnetjes, naar de kinderdisco (met Koningsdag) en een wandeling in het (kabouter)bos. Wat hebben we genoten!

Tweelingmama is benieuwd naar jullie vakantie-activiteiten en hoor daarom ook graag jouw tips! Deel je deze met ons?

Recent Posts
Archive
bottom of page