top of page

Tweelingmama: 3x goede voornemens

"Wanneer je grootse prestaties wilt leveren, moet je beginnen waar je nu bent, gebruiken wat je nu hebt en doen wat je nu kunt" - uit 'The Traveling Yoga Family' boek.

Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens. Maar nu het einde van het jaar nadert, en ik terugkijk op 2017, wil ik toch een aantal voornemens met je delen.

> Meer tijd, minder online

Je hebt het misschien wel gemerkt; de laatste weken ben ik minder 'online' geweest. Dat wil zeggen: ik heb even geen blogs geplaatst en wat meer rust ingebouwd samen met de kids. Door alle drukte had ik ook wat minder inspiratie gehad en eigenlijk deed het mij ook wel goed om minder vaak achter de laptop te kruipen... Minder online en meer offline is dan ook 1 van de voornemens die ik heb: kletsen, knutselen & spelen met de kids, familytime tijdens de feestdagen en het leven vieren! 'Start each day like it's your birthday!' Nu vind ik mijn blog natuurlijk ook veel te leuk, daar word ik ook heel vrolijk van, dus ik ga zeker niet helemaal offline maar af en toe wat rust is helemaal niet erg.

> Meer bewust zijn Meer bewust zijn van mezelf maar ook van mijn omgeving: hoe gaat het echt met de mensen om mij heen? Rondkijken, ervaren... Stiekem dus die mobiel wat vaker wegleggen. En, ik wil nog steeds kijken of yoga iets voor mij is. Ik heb een paar weken geleden een Yogales gevolgd door de familie van Kooij (van het programma Helemaal het Einde) en dat deed mij goed. Ik ga eens uitzoeken wat bij mij past... Ook heb ik mezelf het boek 'The Traveling Yoga Family' cadeau gedaan dus daar hoop ik ook veel inspiratie uit te halen. Dat is dan ook meteen nog een goed voornemen: meer lezen.. Ik heb nog wat fijne (ongelezen) boeken liggen, dus ik wil daar ook wat tijd voor vrij maken. 'Smile, breath and go slowly' (een uitdaging voor een type als ik met een volle agenda en alles tot op het uur gepland ;)

> Blijven leren & ontwikkelen Meer rust en bewust zijn betekent voor mij niet stilstaan: nee, ik heb net een nieuwe functie aangenomen en per 1 februari ga ik aan de slag. Ik wil me blijven ontwikkelen, maar wil ook de goede balans houden tussen werk en prive. Daar blijf ik ook mijn best voor doen en dat gaat vaak met vallen en opstaan: 'If there is nog struggle, there is no progress.' Het hoeft niet altijd makkelijk te zijn, het moet wel haalbaar zijn. Zeker als mama van twee peuters blijft het altijd zoeken en vraag je je vaak af of je het wel goed (genoeg) doet. Als ik terugkijk op de afgelopen 3 jaar dan zie ik twee meisjes die zo ontzettend groeien, die genieten en zijn wie ze zijn. Ik ben ervan overtuigd dat zij groeien door de hulp, hoop en mensen die in hen geloven. En oh, wat geloof ik in die twee meiden van mij! En als ik verder in 2018 kijk, dan weet ik ook dat ze dat jaar naar school zullen gaan en echt de wereld gaan ontdekken. Een extra voornemen is dus iedere dag, ieder moment van ze te genieten!

Lieve mama's, maak iets moois van 2018!

Heb jij ook goede voornemens voor het nieuwe jaar? Deel ze op onze Facebookpagina.

Recent Posts
Archive
bottom of page