top of page

Cadeautips voor peuters

Het valt niet meer hoor, cadeaus verzinnen voor kinderen van 2 en 3 jaar. En zeker niet als ze net jarig zijn geweest! Maud en Femm werden op 10 november 3 jaar en het was dus tijd voor een feestje. We hebben een heerlijke dag gehad met een versierd huis, de prinsessentaart van de HEMA en natuurlijk lieve familie en vrienden.

Maar wat geef je nou aan twee peuters die al een soort van Bart Smit collectie in huis hebben? En ja, inderdaad... alles dubbel krijgen waardoor ons huis toch wel behoorlijk begint vol te lopen... Vorig jaar schreef ik nog de blog 'Dubbele cadeaus of niet?'. Dit jaar heb ik verschillende keren de vraag gekregen: wat vraag je nou voor cadeaus voor je peuter voor zijn/haar verjaardag en straks voor de feestdagen? 10 leuke tips op een rij:

De loopfiets Onze meiden hebben een super leuke hippe Popal arrows loopfiets gekregen. Eentje die meegroeit en waar ze veel plezier van (gaan) hebben. Een mooi cadeau om ze alvast een goede evenwicht te leren en ze voor te bereiden op het 'echte' fietsen.

De trampoline Heb je ook een kind/kinderen met veel energie? Wij wel! ;) Daarom hebben wij onze meiden een Salta Combo trampoline gegeven. Eentje die groot genoeg is zodat ze tegelijk kunnen springen (heel belangrijk!). We hopen dus op wat meer zonnige dagen zodat ze lekker naar buiten kunnen.

De poppenwagen Wat hier ook een groot succes is, is de poppenwagen. Ok, er wordt niet altijd een pop in 'vervoerd' dus regelmatig ligt de wagen vol blokken maar ze hebben er wel veel plezier van. Met mooi weer gaan de meiden ook regelmatig als echte moedertjes een rondje lopen met de 'baby'. Ook andere poppenspullen, zoals een draagzak, kinderstoel en poppenbedje doen het hier erg goed.

Duplo Ik noemde het al: duplo. Het blijft leuk en je kunt er eigenlijk niet genoeg van hebben. Af en toe worden er hier hele dorpen gebouwd.

Een keukentje Vorig jaar gaven we onze meiden een eigen Kidkraft keukentje (dus toen ze 2 jaar werden). Eerlijk is eerlijk, de laatste tijd gaan ze er pas echt in spelen. Eerder deden ze vooral de deuren open en kwamen alle spullen eruit maar echt koken zat er niet zo in. De laatste maanden zijn onze meisjes steeds vaker samen aan het spelen en doen ze ook echt rollenspellen. Zo is Femm heerlijk aan het koken voor de pop en belt Maud ondertussen met de keukentelefoon de dokter om de pop toch echt is ziek geworden... Zo even een voorbeeld, maar het is ontzettend leuk!