top of page

Van kraamperiode tot peuterpuberteit

Na de hectische kraamperiode verwacht je enigszins dat je snel in je routine zal belanden. Dit is echter niet simpel, een fulltime job, twee kinderen en een partner. Je gezin is dan misschien compleet maar als mama wil je steeds het beste. Maar wat is het beste, bestaat dat wel een perfecte mama zijn.?!

In hun eerste levensjaar leren ze ook zoveel en hebben kindjes nog heel wat zorgen nodig.

Gelukkig sliepen Helena en Lucas op een vijftal maanden door en zijn ze dan ook op hun eigen kamertje gaan slapen.

Aangezien Lucas last had van reflux zijn we ook vroeg gestart met groentepap, dan volgt fruitpap ook snel. Alles een beetje op een vast uur, eens snel ergens heengaan is opeens niet meer zo simpel.

Alle uitstapjes moet je rekening houden heb ik alles bij (x2), kan ik er eten opwarmen, pampers verversen… Maar dat lukt wel, al is het een heel gedoe en ben je een attractie op zich met je twee kindjes. Is het een tweeling? Twee meisjes ? Nee, jongen en een meisje. De vraag die het meest word gesteld : en een spontane zwangerschap of op een omzichtige manier : komen er veel tweelingen voor in de familie. Altijd diezelfde vragen en blikken, niet altijd even leuk maar het hoort erbij zeker.

Dan komt de fase van kruipen eraan, al hebben Helena en Lucas dit niet lang gedaan, op 12maanden konden ze namelijk al stappen. En dan word het ook opletten. Soms kom je ogen tekort! Het huishouden doen wanneer je kindjes wakker zijn is opeens niet meer zo simpel. En als ze hier dan eens sliepen was het nooit niet voor lang.

Het eerste jaar is er nog heel wat zorgen voor, maar eens ze een 18maanden zijn beginnen en willen ze meer zelf doen. Boterham zelf eten, flesje zelf vasthouden. Gelukkig mogen we hun pampertje nog doen . En hoe groter ze worden hoe minder je mag helpen, pudding, soep, aardappelen eten, alles willen ze zelf doen. Drinken uit hun beker, op de zetel klauteren, op de glijbaan.

Maar hier komt ook de peuterpuberteit eraan, elkaar bijten en slaan gebeurt nu en dan eens, de hoek ontdekken ze als ze stout zijn. Zo stout als ze kunnen zijn en elkaar pijn doen en zeuren, zo lief kunnen ze samen spelen, heerlijk in bad, elkaar een knuffel geven.

Vanaf 18maanden is het volop genieten van de kids, ze kunnen al meer zelf en ieder ding dat ze bijleren is fantastisch! Over enkele weken worden ze al 2jaar, intussen kunnen ze al zoveel.

Geweldig hoe goed ze al kunnen praten, hoe goed ze alles begrijpen en hoe geweldig snel ze nieuwe dingen leren. Iedere morgen die lieve gezichtjes zien maken je dag meer dan goed!

En ook al is of loopt het niet altijd perfect, zoals het loopt maakt het me gelukkig, vooral onze twee schatten, zij zijn perfect!

Lieve mama’s, je moet niet altijd de beste zijn. Het huis mag al eens rommelig liggen of de wasmand overvol zitten, je mag al eens boos zijn op je kindje als het weer maar eens niet wil luisteren. Uiteindelijk zijn wij ook maar mensen die ook eens een slecht dagje kunnen hebben.

Perfectie bestaat niet, zolang als er overvloed is aan liefde kom je alles te boven!

Recent Posts
Archive
bottom of page