top of page

Waarom het geweldig is om tante te zijn!

27 februari van dit jaar schreef ik de blog 'Waarom het geweldig is om tante te worden'. Ik schreef over babykleertjes shoppen (eindelijk weer!), knuffelen, ervaringen delen met je zus... En nu, nu is mijn kleine nichtje Julie geboren! Een heel lief, mooi meisje. En het is waar: het is een feestje om tante te zijn! Alles wat ik van tevoren beschreef klopt gewoon helemaal.

Degene die mij al langere tijd volgen, weten dat mijn zus niet om de hoek woont. Ze woont in Londen en eind dit jaar verhuizen ze terug naar Parijs. Het is dus helaas niet zo dat ik 'even' kan gaan knuffelen met mijn nichtje. Wel is het zo dat als ik er ben, dat we ook meteen 24 uur bij elkaar zijn. En dat is natuurlijk weer extra bijzonder! Zo ben ik 1,5 week na de geboorte van Julie naar Londen gevlogen om bijna 4 dagen lang te knuffelen, helpen, flesjes te geven, badjes te doen etc. etc. En wat was dat fijn! Ik kwam aan met een koffertje vol kraamcadeautjes en ging weer weg met een lege koffer maar mijn hart vol liefde! Het afscheid nemen is dan zwaar, je weet dat je elkaar een tijd niet meer ziet maar tegelijkertijd heb ik ook twee lieve meiden die thuis op mij wachten. En toen ik wegging besloot ik om niet al te lang weg te blijven ;) En jawel, de tickets zijn weer geboekt en over 3 weken stap ik weer in het vliegtuig. Dit keer samen met mijn moeder dus het wordt een vrouwenweekend. Knuffelen to the max en m'n zus helpen waar nodig. Ik kijk er naar uit!

En helemaal leuk: daarna komt mijn zus met Julie naar Nederland voor een week. Oooooh, dan kunnen Maud en Femm hun kleine nichtje eindelijk 'vasthoulen en aaien' (zoals ze dat zelf zeggen). Ze hebben tot zover een Facetime relatie ;) en ondanks dat hebben ze het heel veel over Julie. Ik heb ze verteld dat als ze jarig zijn Julie er ook bij is. Een geweldig verjaardagscadeau! Dat wordt een heel bijzonder moment.

En al die momenten, die maken het zo bijzonder om tante te zijn. En ik wens kleine Julie toe dat ze mag zijn wie ze is en dat iets soms onmogelijk kan lijken totdat je het hebt gedaan. Wees trots op jezelf! Ik wens haar hetzelfde toe als onze meiden! En dat wil ik nog eens extra zeggen op een dag als vandaag: 'Wereldmeisjesdag'. De dag waarop aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten van meisjes over de hele wereld. Want wat zijn wij bevoorrecht dat we in Nederland en Engeland geboren zijn, dat we kansen hebben en dat we er mogen zijn!

Liefs, Wendy

Recent Posts
Archive
bottom of page