top of page

3x de bijzondere band tussen een tweeling

Het is vandaag Broer- en Zusdag! Een mooie dag om te delen wat ik zo bijzonder vind aan de band tussen onze tweeling en natuurlijk om wat heerlijke plaatjes te delen ;)

1. Emoties delen

Wat kunnen de meiden van ons elkaar aanvoelen: wanneer er eentje ziek is, wordt er goed voor de ander gezorgd. En wanneer Maud serieus heel verdrietig is (en dus overstuur raakt), begint Femm ook hard mee te huilen. Er moet dan serieus iets aan de hand zijn, zie ik haar denken en wordt daardoor ook verdrietig. Andersom geldt dat overigens ook. Uiteraard kunnen ze ook heel goed ruzie maken en elkaar even helemaal niet goed aanvoelen. Maar wat me altijd weer opvalt is dat het ook weer snel vergeten zijn dat ze elkaar even helemaal niet zo leuk vonden.

2. Eigen taaltje Ondertussen zijn Maud en Femm bijna 3 jaar en wordt er volop gekletst (van wie zouden ze het hebben... ;). We kunnen ze nu ook goed volgen maar er is een tijd geweest dat we moesten raden wat ze bedoelden en ze leken elkaar wel helemaal te snappen. Lijkt me zo fijn als je aan 1 woord genoeg hebt.

3. Samen sterk

Als mama weg gaat uit de speeltuin en je wil niet mee (wat ik natuurlijk snap maar je moet op een gegeven moment een keer naar huis), dan is dat toch wat spannend dus ga je er maar achteraan (meestal dan). Maar als je met z'n tweetjes bent dan is er weinig reden om naar mama te luisteren, want joh... samen in de speeltuin blijven is toch best gezellig? Onze dames weten elkaar goed te vinden als ze ergens echt even geen zin in hebben en doen een arm om elkaar heen met de woorden: 'Femmie ook hier blijven?'. Tsja, daar sta je dan. 'Daaaaag mama!' Samen sta je sterk en dat weten ze vanaf een bepaalde leeftijd dondersgoed. Wat ik zelf wel erg fijn vind, is dat ze ondanks hun sterke band ook hun eigen weg kunnen gaan. Zo vinden ze het fijn om soms apart te gaan logeren, vragen dan wel regelmatig naar elkaar maar vinden de aandacht voor zichzelf ook wel even lekker. Ook op het kinderdagverblijf doen ze echt hun eigen ding maar kunnen ook goed samen spelen. Het is ook zo fijn dat ze altijd iemand hebben om mee te spelen.

Ik blijf het bijzonder vinden, de band tussen een tweeling. Een maatje voor het leven, dat willen we stiekem toch allemaal?

Een mooie Broer- en Zusdag! Liefs Wendy

Recent Posts
Archive
bottom of page