top of page

Wel of niet: oppassen op kleinkinderen

'Oma's overbelast door kleinkinderen: 'Soms zitten ze huilend in de spreekkamer.'', kopt RTLnieuws.nl. Ik schrik hiervan, want dat moet toch niet de bedoeling zijn van quality time met je kleinkinderen?

Een paar weken later heb ik een overleg met leidinggevenden binnen de kinderopvangbranche. Ook daar hoor ik iemand zeggen: 'Laat alle kinderen naar kinderopvang komen. Het kan toch niet zo zijn dat opa's en oma's, die jarenlang hebben moeten werken, in hun vrije tijd alleen nog maar aan het oppassen zijn?'

Ook ik 'doe eraan mee': onze kinderen gaan 3 dagen naar de opa's en oma's. De kids springen al een gat in de lucht als ik de avond ervoor vertel dat ze de volgende dag naar oma Net of oma Rita mogen. En ik ben er echt van overtuigd dat ze juist door deze tijd samen een enorme sterke band opbouwen. Ik weet ook dat de opa's en oma's er erg van genieten. Maar vragen we niet teveel? Nu lees ik in het artikel dat het met name gaat over oma's die ouder zijn dan 60 jaar en vaker met gezondheidsproblemen te maken krijgen. Mijn moeder en schoonmoeder hebben deze leeftijd nog niet gepasseerd, maar toch...