top of page

Zwemmen met kids: uitglijden niet meer nodig

Nu we al veel mooi weer hebben gehad, heeft het zwembadje al regelmatig bij ons in de tuin gestaan. Lekker spelen met water. Onze kids vinden het ge-wel-dig! En bij zo'n klein bad is alles voor mama alles ook goed overzichtelijk want ik geef toe, naar het zwembad gaan met peuters vind ik best een onderneming en ook altijd een beetje spannend. Want normaal heb ik al ogen en oren tekort, maar bij dat water heb ik het gevoel dat ik bijna aan de kids vastgeplakt moet zitten om ze maar niet uit het oog te verliezen. En tsja, dat is nou net niet waar Maud en Femm op zitten te wachten. 'Zelluf doen!', 'Mamaaaa, lukke wel!'... Jaja, het zal allemaal wel maar je moeder wordt hier een beetje zenuwachtig van... Vooropgesteld dat ik sowieso niet alleen naar een groot zwembad ga met twee peuters, dus dan kiezen we maar vaak voor het badje in de tuin. Prima oplossing en ze vinden het net zo leuk (daar overtuig ik mezelf in ieder geval van ;).

En, zwemmen is nu nog leuker geworden sinds ik de Ockyz Sweakers heb ontdekt! Naast het in de gaten houden, was ik ook altijd bezig om te voorkomen dat ze zouden uitglijden: 'Maud, niet rennen', 'Femm, even gewoon lopen, het is glad...'. Jullie herkennen het misschien wel? Ik ben misschien soms wel te voorzichtig maar mijn meiden kunnen op de een of andere manier niet gewoon lopen, alles maar dan ook daadwerkelijk alles gaat rennend. Ongelofelijk hoeveel energie ze soms hebben. Maar nu ik de Sweakers in huis heb, kan ik ze met een gerust hart laten lopen langs en in het zwembad. Zo gleden de meiden vaak uit in ons zwembadje in de tuin, met de Sweakers aan is het veiliger en de kans dat ze uitglijden kleiner.

Gelukkig vinden ze het ook leuk om deze sokjes aan te trekken. Het hoort er ondertussen gewoon bij. Net als een gordel in je autostoeltje of straks een helm bij het fietsen. Omdat Maud en Femm zonder Sweakers wel waren uitgegleden, en ik vertelde dat het met de sokjes aan beter zou gaan, gingen deze zonder sputteren of tegenzin aan. Ze vragen er nu zelfs om voordat we gaan zwemmen: 'Sokjes aan??'. Ze vinden ze ook leuk om te dragen met zo'n cool design. En ze vinden het maar grappig dat hun teentjes door de opening komen. Ik deel graag even alle designs.

Vorige week waren we ook nog een lang weekend naar een vakantiepark en omdat het weer niet al te best was, was het tijd voor het binnenzwembad. Samen met papa, opa en mama hadden de meiden het weer goed naar hun zin. En, ook daar hadden de meisjes de Sweakers aan. Ik merk zelf dat je de zwemsokjes makkelijker aantrekt als de voetjes nog droog zijn dus bij het omkleden doe ik de sokjes direct aan. Daarnaast is de vloer vaak vanaf de kleedhokjes al nat... Natuurlijk kunnen ze nog vallen, kinderen vallen nu eenmaal. Maar het biedt meer veiligheid op een gladde zwembad-ondergrond door de antislip. En nadat we waren uitgezwommen, konden de sokjes in de was.

We gaan nog op vakantie en ben erg blij dat we de Sweakers in huis hebben, die gaan zeker mee. Wil jij ze ook voor de vakantie of gewoon voor thuis wanneer je gaat zwemmen met de kids? Of wil je ze niet voor je kinderen, dan hebben ze ook Sweakers voor volwassenen.

Meer info: www.ockyz.com

Recent Posts
Archive
bottom of page