top of page

Een tweeling apart logeren: ja of nee?

Ik check de twee handbagage koffers en de twee mega tassen van onze kinderen. Zo gaat dat dus tegenwoordig: we gaan allemaal 6 daagjes op pad en de grootste tassen zijn van Maud en Femm. Wij hebben besloten om alleen handbagage mee te nemen naar Corfu, makkelijk omdat we dan niet hoeven in te checken, niks extra's mee kunnen nemen (alleen het hoognodige) en ok, het schilt toch weer z'on 65 euro. Zonder teveel zweten of dat ik op de koffer moet gaan zitten, krijg ik 'm dicht en ik ben tevreden. Alles staat klaar en we kunnen vannacht vertrekken.

Voordat onze vakantie begint brengen we de meisjes naar de opa's en oma's. Maud gaat 6 dagen naar mijn schoonouders en Femm naar mijn ouders. Ze gaan dus apart logeren. Regelmatig heb ik de vraag gekregen of dat wel goed gaat en waarom we hiervoor kiezen.

Allereerst weet ik dat de meisjes het bij beide opa's en oma's super naar hun zin hebben. Ik laat ze met een gerust hart achter waardoor wij ook echt even kunnen genieten van een vakantie. Ik weet dat dit een luxe is, en dat besef ik ook. Voordat ik wegging voelde ik mij ook best een beetje schuldig: wij op vakantie, de kids niet mee... Maar bijkomen van een hectische periode was ook erg hard nodig. En bijslapen, ja... dat zou ook echt even goed zijn.

Daarnaast hebben onze meiden al eerder apart een weekendje gelogeerd bij opa en oma. En, dat vonden ze heerlijk. Even alle aandacht voor zichzelf. Niks delen, geen competitie, even alle aandacht voor jou alleen. Natuurlijk vragen ze soms naar elkaar en is het even vreemd en missen ze elkaar... maar dat zal met oudere zussen en broers ook zo zijn. Hier genieten ze echt van 'hun uitje'. Ook voor de opa's en oma's is het leuk om quality time te hebben met 1 kleinkind. Even alle aandacht geven. En met 1 peuter op pad is ook net ietsje makkelijker dan met twee ;) Verder wonen de opa's en oma's in dezelfde plaats, waardoor ik ook wist dat als de meiden elkaar graag wilden zien, dit ook mogelijk was.

Als moeder weet ik natuurlijk ook dat Maud en Femm hun eigen weg gaan. Ze zijn druk met elkaar, maar kunnen ook heel goed hun eigen ding doen. Ook op de kinderopvang is dit zo. Ze houden elkaar in de gaten maar geven elkaar wel vrijheid en hebben hun eigen interesse.

Met een goed gevoel ben ik dus het vliegtuig ingestapt. Natuurlijk is het altijd spannend, en hoop en wil je dat alles goed gaat. Gelukkig hebben we Facetime en zagen we hoe onze kinderen genoten en eigenlijk geen tijd hadden voor ons. Het leukste vinden ze om op het 'verbinding verbreken knopje' van de telefoon te drukken. Dus voordat we 'dag' hadden gezegd, werd er al 'knopje drukken!' geroepen en was de verbinding al verbroken.

Uiteraard had ik ook mega veel zin om weer naar huis te gaan! De knuffels en kusjes (en zelfs het ruzie maken) had ik enorm gemist. Eenmaal thuis waren de meiden verrast dat ik er 'ineens' weer was. Maar toen kwamen de verhalen... Maud had van alles meegemaakt bij oma Rita en Femm bij oma 'Net'. De 1 had nog leukere dingen gedaan dan de ander... dat vonden ze zelf tenminste... De competitie was weer begonnen maar ach, wat vond ik het fijn om weer thuis te zijn!

Ik ben benieuwd: gaat jouw tweeling wel eens apart logeren?

Recent Posts
Archive
bottom of page