top of page

10x waar je als tweelingmama tegenaan loopt

Onze tweeling is het mooiste wat ons is overkomen. Het is bijzonder, en dat beseffen we ons elke dag. Het is dus vooral super leuk een tweeling in huis, maar er zijn een paar dingen onhandig en soms gewoon stom! Ga je boodschappen doen, kan je nooit veel meenemen omdat je de kids niet in de winkelwagen kwijt kan... Of je past niet eens door die winkelpaden vol met dozen op de grond... Deze en nog meer stomme, onhandige dingen waar je als tweelingmama tegenaan loopt lees je op deze blog. En heb je nog aanvullingen?

1. Ik noemde 'm al: boodschappen doen is een uitdaging met twee peuters. Nou ja, een uitdaging vanaf het hele begin. Want met een brede wagen mag je al hopen dat je een winkel uberhaupt in en/of door komt. Eenmaal de deur binnen, staan de winkelpaden vol met dozen, spullen etc. en moet je regelmatig omdraaien of de kids even laten staan om bij die pakken luiers te komen. Ja echt, de babyspullen staan ook helemaal achterin de winkel. En dan worden de kids groter en zouden ze prima in een winkelwagen kunnen maar helaas, onze supermarkt heeft nog geen tweelingwagens. Dit betekent dat ik met de kinderwagen boodschappen doe, mandje erop en elke keer neem ik een kleine hoeveelheid mee.

2. Dat je structureel handen tekort komt. Of het nu is dat je gaat spelen in de speeltuin of bij iemand op visite gaat... Je hebt maar twee handen en twee kids die verschillende kanten op vliegen. Nou ja, die van mij dan,,, ;) En wat ben ik dan blij als ze even elkaars handjes vast houden. Zo, ik heb ook weer overzicht.

3. Kliko's op de stoep, fietsen of auto's half op de stoep geparkeerd... Hierdoor kan je er met je kinderwagen onmogelijk langs. Sommige stoepen zijn uberhaupt te smal.

4. Dat het bij een tweeling als volgt gaat: is de 1 ziek, wordt de ander gegarandeerd een paar dagen later ook ziek. Het kan een verkoudheid zijn maar ook een flinke griep of kinderziekte waardoor je je aandacht onmogelijk kan verdelen en je hier dan weer schuldig over gaat voelen. En dan hebben we het nog niet over het slapen: huilt de ene, dan ben je bang dat de ander wakker wordt (ook als ze apart slapen) waardoor je al snel geneigd bent je kleine uit bed te halen. En dat weten ze... en daar maken ze dan weer goed gebruik van ;)

5. Dat er in sommige restaurants maar 1 kinderstoel is! Serieus? Dat moeten we door naar de volgende...

6. Dat je in 1 keer alles dubbel moet aanschaffen. En nee, doorgeven aan een tweede kind zit er dus niet in.. Oke, in sommige winkels krijg je 'tweelingkorting' bij een dubbele aankoop maar uiteindelijk ben je altijd duurder uit.

7. Dat delen echt echt niet altijd meevalt! Is je ene kind net lekker aan het spelen, komt de ander eraan en maakt het duplo bouwwerk kapot en pakt ook nog even de knuffel af. Gevolg: hij moet het teruggeven en dus twee huilende kids, tegelijk.

8. Dat mensen denken te weten dat twee kinderen van verschillende leeftijden minstens net zo druk is als een tweeling. En dit ook nadrukkelijk op straat laten weten zonder uberhaupt de vraag te stellen hoe je het als tweelingmama doet en ervaart.

9. Dat je geen extra kraamhulp krijgt. Alles is dubbel maar dat dus niet... En wanneer je de eerste periode met je kindjes in het ziekenhuis verblijft, heb je vaak helemaal geen recht meer op kraamhulp. Maar juist na zo'n intensieve, onzekere periode is hulp extra fijn en nodig.

10. Of het nu uitverkoop is (waar ik gek op ben als tweelingmama) of niet... Heel vaak zijn twee dezelfde maatjes kleding niet in de winkel aanwezig. Heel frustrerend, ook al kleed ik ze niet elke dag hetzelfde, soms is het gewoon erg leuk!

Meer dingen waar je als tweelingmama tegenaan loopt? Tweelingmoeder Carola deelde 13x Stom! op de site van Wij a la Mama.

Recent Posts
Archive
bottom of page