top of page

Verjaardagen als mama zijn nog leuker!

Afgelopen vrijdag was ik jarig, 32 jaar alweer. Heb je dat ook: dat je soms na moet denken over hoe oud je eigenlijk geworden bent en je dan beseft hoe snel een jaar voorbij gaat? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel fijn dat ik er weer een jaartje bij heb gekregen. Dat ons gezin gezond is, en dat we het leven vieren. Ik hoor zoveel ellende om mij heen, jonge mensen die ziek zijn of er niet meer zijn... Daarom besef ik mij maar al te goed dat elke verjaardag bijzonder is. En wat ik merk ik dat het jarig zijn nog mooier is nu ik moeder ben.

Natuurlijk, als kind is je verjaardag de mooiste dag van het jaar. Je eigen kinderverjaardagen vergeet je nooit meer en deze worden niet meer overtroffen. Maar de verjaardagen als mama, zijn ook zeker super leuk! Zo kreeg ik dit jaar van beide meisjes een eigen gemaakt kunstwerk. En heerlijke parfum. Tsja, je wordt dus ook nog eens extra (lees: dubbel) verwend. Maar wat ik nog veel mooier vind, is dat je 's ochtends al door 2 kids wordt geknuffeld en dat er 'Hiep hiep hoera' wordt geroepen. Aan tafel gaan ze nog even door met 'Lang zal ze leven' en uiteindelijk blazen zij de kaarsjes op de taart uit, Het is ook echt een beetje hun verjaardag en ze vieren het feestje dus gezellig mee.

Dit jaar was ik op vrijdag jarig en dat is mijn vrije dag. De hele dag door was er aanloop van familie en een aantal vriendinnen die ook vrij waren. Ook lag er een aantal kaarten in de brievenbus. Heerlijk he, die 'ouderwetse' post. De grootste kaart was tevens een uitnodiging voor een avondje cabaret met een vriendin, we gaan naar Powervrouwen. Ik kijk er nu al naar uit!

Verder ben ik verwend met bloemen, heerlijke cremes voor onder de douche, een portemonnee, een abonnement op Wendy Magazine, een boek, en een nachtje weg samen met mijn vriend. Super leuk allemaal en ik was dus echt jarig!

En nu kunnen we er weer een jaar tegaan. Wat mijn wensen en dromen zijn voor dit jaar? Allereerst een gelukkig en gezond jaar met ons gezin. En iets meer rust voor mezelf: afgelopen (ruim) 2 jaar is als een snelvaartrein geweest die vergat te stoppen... 16 flesjes op een dag, soms zelfs meer, continue gebroken en slapeloze nachten (en nog steeds heel regelmatig), het best wel regelmatig ziek zijn van onze meiden de laatste maanden, de peutertijd die is aangebroken (maal 2) en dat in combinatie met mijn werk...

Ja, ik geef mezelf iets meer rust cadeau. Zo denk ik aan een paar dagen weg samen met mijn vriend, wat extra hulp vragen af en toe en misschien is een soort van yoga dan toch iets voor me? Ik heb geen idee... maar met een abonnement op Wendy Magazine ga ik mij er maar eens in verdiepen... Daar staan vast wel goede tips in voor de zoektocht naar wat rust, ik ga er zo maar even voor zitten. Dat is in ieder geval al het eerste rustmomentje. En andere (tweeling)mama's, hebben jullie nog tips? Ik hoor ze graag.

En verder... verder ben ik erg gelukkig met alle rijkdom. Liefs Wendy

P.S. De zwart wit foto's zijn gemaakt door Malou Peters Fotografie. Op zoek naar een fotograaf? Ze maakt ook geweldige newborn shoots!

Recent Posts
Archive
bottom of page