top of page

Fotoshoot van de tweeling: 'Herinneringen voor later, moet je nu maken.'

Malou stapt bij mij binnen, wat leuk en bijzonder haar weer te zien! Ondertussen dwarrelen Maud en Femm rond. Na bijna 2 jaar ontmoet Malou hen weer. Zij was namelijk degene die, als vrijwilligster van Earlybirds fotografie, onze twee te vroeggeboren meisjes fotografeerde. Een blijvende herinnering, en nu 2 jaar later komt Malou bij ons thuis langs voor een fotoshoot vanuit haar eigen bedrijf Malou Peters Fotografie.

26 november 2014. Maud en Femm liggen in De Gelderse Vallei in Ede op de Neonatologie. Het gaat goed met ze. Ze zijn bijna 2,5 week oud en ik denk dat we de spannendste tijd achter de rug hebben en dat onze meisjes binnenkort naar huis mogen. Alleen Maud heeft nog sondevoeding nodig. Maar met haar 1,5 kg geboortegewicht doet ze het zo ontzettend goed. Ook Femm is zo goed als klaar om mee naar huis te gaan. Ze drinkt sinds een dag helemaal zelf, wat zijn we trots. Dit kleine meisje, (geboortegewicht 1,9 kg) is een vechter. Net als onze kleine Maud.

Ik heb ze vandaag mooie pakjes aan gedaan en geprobeerd mezelf ook nog een beetje 'leuk' te maken. Want na zo'n bevalling van ongeveer 5 dagen, een pittige zwangerschap en elke 2 uur een (nacht)voeding is het even zoeken naar de juiste kleding en zijn we blij met wat extra make up. Maar goed, we zijn er klaar voor.

Malou komt onze kamer binnen en bewondert onze twee kleine meisjes. Ze vertelt over haar werk bij Earlybirds Fotografie, de bijzondere momenten die je meemaakt en dat nu stiekem haar eierstokken ook wel gaan klapperen. We lachen.

Ze begint met fotograferen en ik doe mijn dagelijkse dingen met Maud en Femm: geef ze een flesje, verschoon en verkleed ze... Alles wordt vastgelegd en ik had toen niet kunnen denken, hoe fijn deze reportage later zou zijn, Want het eerste jaar met onze meisjes is zo verschrikkelijk hard gegaan en een groot deel kan ik mij niet meer herinneren. Zeker de eerste periode is door de heftige bevalling, de onzekerheid, de slapeloze nachten en de drukte grotendeels weg. Ik weet dat ik intens van ze heb genoten en nog steeds geniet maar het terughalen van het hele begin is lastig. Hoe fijn is het dan dat er prachtige foto's zijn gemaakt en hoe bijzonder is het dat vandaag, 14 oktober 2016, Malou weer een fotoreportage van ons gaat maken.

14 oktober 2016. Een tweeling van ruim 23 maanden. Twee gillende, niet stilzittende peuters in huis. Probeer die maar eens vast te leggen. Een mooie uitdaging voor Malou, zeker omdat het weer een van haar eerste opdrachten is na haar zwangerschapsverlof. Jawel, twee jaar geleden hadden we het over die klapperende eierstokken, ondertussen is hun meisje Jackie geboren. Al vele mooie foto's zag ik voorbij komen van dit kleine meisje en nu vertelt Malou trots over het moederschap. Nu haar werk ook weer is begonnen, is het best even wennen om de juiste balans te vinden maar met die zoektocht komt het wel goed. Met haar passie voor haar werk moet elke dag wel een feestje zijn, en dan is thuiskomen nu ook een extra feestje geworden.

Malou begint met fotograferen en wat ik al dacht: het is geen makkie met twee peuters. En zeker niet met die twee peuters van mij: ze zitten daadwerkelijk geen seconde stil.

Zo kan het dus ook gaan... ;)