top of page

Fotoshoot van de tweeling: 'Herinneringen voor later, moet je nu maken.'

Malou stapt bij mij binnen, wat leuk en bijzonder haar weer te zien! Ondertussen dwarrelen Maud en Femm rond. Na bijna 2 jaar ontmoet Malou hen weer. Zij was namelijk degene die, als vrijwilligster van Earlybirds fotografie, onze twee te vroeggeboren meisjes fotografeerde. Een blijvende herinnering, en nu 2 jaar later komt Malou bij ons thuis langs voor een fotoshoot vanuit haar eigen bedrijf Malou Peters Fotografie.

26 november 2014. Maud en Femm liggen in De Gelderse Vallei in Ede op de Neonatologie. Het gaat goed met ze. Ze zijn bijna 2,5 week oud en ik denk dat we de spannendste tijd achter de rug hebben en dat onze meisjes binnenkort naar huis mogen. Alleen Maud heeft nog sondevoeding nodig. Maar met haar 1,5 kg geboortegewicht doet ze het zo ontzettend goed. Ook Femm is zo goed als klaar om mee naar huis te gaan. Ze drinkt sinds een dag helemaal zelf, wat zijn we trots. Dit kleine meisje, (geboortegewicht 1,9 kg) is een vechter. Net als onze kleine Maud.

Ik heb ze vandaag mooie pakjes aan gedaan en geprobeerd mezelf ook nog een beetje 'leuk' te maken. Want na zo'n bevalling van ongeveer 5 dagen, een pittige zwangerschap en elke 2 uur een (nacht)voeding is het even zoeken naar de juiste kleding en zijn we blij met wat extra make up. Maar goed, we zijn er klaar voor.

Malou komt onze kamer binnen en bewondert onze twee kleine meisjes. Ze vertelt over haar werk bij Earlybirds Fotografie, de bijzondere momenten die je meemaakt en dat nu stiekem haar eierstokken ook wel gaan klapperen. We lachen.

Ze begint met fotograferen en ik doe mijn dagelijkse dingen met Maud en Femm: geef ze een flesje, verschoon en verkleed ze... Alles wordt vastgelegd en ik had toen niet kunnen denken, hoe fijn deze reportage later zou zijn, Want het eerste jaar met onze meisjes is zo verschrikkelijk hard gegaan en een groot deel kan ik mij niet meer herinneren. Zeker de eerste periode is door de heftige bevalling, de onzekerheid, de slapeloze nachten en de drukte grotendeels weg. Ik weet dat ik intens van ze heb genoten en nog steeds geniet maar het terughalen van het hele begin is lastig. Hoe fijn is het dan dat er prachtige foto's zijn gemaakt en hoe bijzonder is het dat vandaag, 14 oktober 2016, Malou weer een fotoreportage van ons gaat maken.

14 oktober 2016. Een tweeling van ruim 23 maanden. Twee gillende, niet stilzittende peuters in huis. Probeer die maar eens vast te leggen. Een mooie uitdaging voor Malou, zeker omdat het weer een van haar eerste opdrachten is na haar zwangerschapsverlof. Jawel, twee jaar geleden hadden we het over die klapperende eierstokken, ondertussen is hun meisje Jackie geboren. Al vele mooie foto's zag ik voorbij komen van dit kleine meisje en nu vertelt Malou trots over het moederschap. Nu haar werk ook weer is begonnen, is het best even wennen om de juiste balans te vinden maar met die zoektocht komt het wel goed. Met haar passie voor haar werk moet elke dag wel een feestje zijn, en dan is thuiskomen nu ook een extra feestje geworden.

Malou begint met fotograferen en wat ik al dacht: het is geen makkie met twee peuters. En zeker niet met die twee peuters van mij: ze zitten daadwerkelijk geen seconde stil.

Zo kan het dus ook gaan... ;)

Ik heb ondertussen wel geleerd om rustig te blijven en vooral niet te dwingen. Als ik nu zeg dat ze MOETEN gaan zitten of MOETEN kijken, dan wordt het helemaal niks. Ook Malou blijft rustig en doet mega haar best om mooie plaatjes van de meiden te maken. En met resultaat! Het zijn vooral grappige plaatjes ,maar wat ben ik er blij mee. Een echte aanrader dus, Malou Peters Fotografie.

Nadat we de meiden in bed hebben gelegd, maakt Malou nog verschillende foto's van mij, die ik weer kan gebruiken voor mijn blog. Wat ben ik blij met haar! We kletsen nog even verder over toen (2014) en nu, over mama zijn en dan gaat ze weer richting huis. Nu de meiden nog liggen te slapen, plof ik even op de bank. Wat is er toch veel gebeurd in de afgelopen twee jaar, denk ik. En wat lijkt het aan de ene kant al lang geleden, dat hele begin, maar toch is het ook voorbij gevlogen. Daarom ben ik zo blij dat ik tot nu toe elk jaar onze meisjes heb vastgelegd tijdens een fotoshoot. Volgend jaar weer! En dan zitten ze hopelijk wel stil... ;)

Benieuwd naar de prachtige fotografie van Malou Peters? Kijk op haar website en volg haar op Facebook en Instagram.

Malou Peters: "Zijn jullie net papa en mama geworden en willen jullie graag deze speciale tijd op een ongedwongen en pure manier vast laten leggen? Dan is een lifestyleshoot wellicht iets voor jullie. Tijdens deze shoot kom ik bij jullie aan huis en leg ik deze prille tijd vast. Ik fotografeer hierbij bijvoorbeeld een verzorgmoment, het babykamertje, foto's van jullie kindje en natuurlijk foto's van jullie gezin. Omdat ik deze foto's in jullie omgeving maak, zijn deze persoonlijk en eigen. Jullie roze wolk op een persoonlijke, pure en liefdevolle manier vastgelegd om nog jaren op terug te kijken."

Bekijk een aantal mooie voorbeelden van een Lifestyle Fotoshoot van Malou Peters Fotografie. En hieronder een impressie van onze Lifestyle Fotoshoot bij tweelingmama thuis. #blijmee #herinneringenvoorlater

Liefdevolle fotoreportages in het ziekenhuis iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun prematuur kindje? Steun Earlybirds fotografie. Doneer via de site.

Recent Posts
Archive
bottom of page