top of page

Tweelingmama? Ook! Maar vooral allround-planner!

Hallo! wat leuk dat je verder leest. Even voorstellen : Ramon (40), Lotte (4), Emma en Roos (2) en Diane (35 ). Wie of wat ben ik? Moeder, werknemer (34 uur), bootcampster, competitiespelende tennister, grote vriendenkring en maak van elke dag een feestje. Trots dat ik voor tweelingmama eens in de maand een gastblog mag schrijven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden een kijkje te nemen in mijn ongestructureerde leventje…

Een willekeurige dag

Zondagavond 20.30 uur: de kinderen in bed, zucht, nog een paar uur, dan is de vakantie voorbij en begint het normale leven weer. Lotte naar school, wij weer aan het werk, Emma en Roos naar de dagopvang, kortom structuur, regelmaat, verplichte planning en stress (bij mij, niet bij mijn man).

21.00 uur: Geen excuses meer, de voorbereiding gaat beginnen, het smeren van 18 boterhammen , het inpakken van de tassen, het klaarleggen van de kleding voor de kinderen en samen met Ramon de agenda van deze week doornemen. Wie kan wanneer vroeg beginnen, brengt weg de kids weg, haalt ze op en hoe zien de avonden eruit?

24.00 uur: Ik kijk op de klok, weer gelukt om te laat in bed te liggen, morgenvroeg spijt…

01.00 uur: Rechtop zit ik in bed, ik hoor Emma, snel oppakken voordat Roos die boven haar ligt wakker wordt. Na een liedje en een kus leg ik haar weer terug en ga weer slapen.

04.00 uur: Zachtjes hoor ik een deur opengaan, Lotte moet naar de wc, Ramon loopt met haar mee, ik draai mij om en denk: over 2,5 uur gaat de wekker, waarom zijn wij niet eerder naar bed gegaan?

Maandagmorgen 06.30 uur: M’n mobiel maakt een hoop lawaai, ik sweep m’n vinger over het scherm en de wekker gaat uit, slaapdronken trek mijn dekbed over het hoofd en denk: “ Joepie! De week gaat weer beginnen!”

Lotte hoort mij en komt zelf rond 07.00 uur uit bed, stelt veel vragen en wil het liefst Netflix kijken. Als ik haar zeg dat zij vandaag weer naar school mag en haar vriendinnetje ziet, wordt zij enthousiast en is snel klaar met aankleden. “ Mamma pappaaaa” .. ook de tweeling is wakker en wil uit bed.

07.20 uur: Wat vliegt de tijd. Ramon helpt Lotte met haar ontbijt zodat ik Emma en Roos kan aankleden. Snel wat mascara op, de broodtrommels in de tas, allemaal de schoenen en jassen aan en Emma en Roos naar de opvang brengen.

07.45 uur: Na een gezellig gesprekje met de leidsters van de beide groepen (wij hebben Emma en Roos bewust beiden in een eigen opvanggroep), vertrek ik richting Apeldoorn. Helaas, file, in mijn hoofd pak ik de agenda erbij. Kan ik nog iemand bellen of wat regelen? Zo kan ik de verloren tijd toch goed te gebruiken.

08.15 uur: Ramon brengt Lotte naar school, erg fijn dat wij veel taken goed kunnen verdelen.

08.55 uur: Grrr, meer dan een uur gereden over 33 km. Oké, snel vergeten en aan het werk. Gaaaap... is het pas elf uur? HELP! Ik ben nu al brak en moet nog tot half zes!

Lunchpauze, fijn! Vandaag bepaal ik eindelijk weer zelf hoe laat en waar en met wie ik lunch. Dat was in de vakantie wel anders. Wat kan werken soms toch fijn zijn. Als ik mensen zeg dat ik werk als ‘me-time’ zie, kijken ze mij soms vreemd aan.

In gedachte neem ik de dag van morgen snel door “wat moet ik niet vergeten”? Ik bedenk mij dat ik Lotte nog moet aanmelden voor het overblijven. Ergens voel ik mij schuldig, ik ben gewoon thuis met de tweeling en toch moet zij overblijven. Ben ik dan de enige moeder die het niet red om binnen twee uur drie keer heen en weer te fietsen met drie kinderen naar school? Meteen besluit ik de tussentijdse opvang voor de komende 2 maanden aan te vragen.

17.30 uur: De werkdag zit er op. Snel in de auto, op weg naar de kindjes. Helaas, weer file, even de opvang bellen, “ ik kom eraan”. Wat ben ik blij dat zij alle drie al warm hebben gegeten.

18.30 uur: Lotte is blij mij weer te zien, samen de auto in op weg naar de tweeling. Even later zitten alle dames in de auto en gaan wij na de overdracht van de beide leidsters snel huiswaarts.

18.50 uur: THUIS!. Snel mijn eten warm maken. Om 19.15 uur komt de oppas. Ondanks het haasten en vliegen vandaag wil ik zelf graag om 20.00 uur bootcampen.

19.00 uur: Kinderen onder de douche, pyjama aan en daar gaat de deurbel. Gelukkig, daar is de oppas. Zij ontfermd zich over de kinderen en ik hijs mij in mijn sportkleding en haal nog eens diep adem, waren de laatste 16 uur niet genoeg bootcamp? De kids krijgen allemaal nog een kus en ik trek de deur achter mij dicht.

21.00 uur: Moe, voldaan en met een dikke grijns kom ik thuis, wat was dat fijn, hier krijg ik energie van! Ik bedank de oppas, douche snel en ga dan nog even facebooken (verslaving!), de gemiste appjes beantwoorden en werkmail checken.

22.00 uur: Ik krijg een flashback naar gisteren met als enige verschil het smeren van twee extra boterhammen voor Lotte . Ramon komt weer thuis, gezellig nog één drankje samen, de laatste huishoudelijke klusjes snel even afmaken om vervolgens heerlijk te gaan slapen. Gniffelend denk ik na over een gesprek dat ik had op het werk vandaag. Als tweelingmama met twee peuters word je vermoedelijk niet snel aangenomen bij een nieuwe (leidinggevende) baan, vanwege de (niet) flexibiliteit thuis: dat snap ik niet helemaal, waarom niet?

Volgens mij zijn moeders (al dan niet met een tweeling of meerdere kinderen) super planners, hebben zijn een fulltimebaan als moeder, zijn flexibel; sociaal, hebben helicopterview, weinig slaap nodig en zijn in staat zichzelf weg te cijferen, allround planners dus,… Do I need to say more?

De eerste dag van de week zit erop, ik ben benieuwd wat brengt jouw en mijn dag morgen?

Recent Posts
Archive
bottom of page