top of page

Een tweeling! 'Niet alleen wij zijn verliefd, maar de hele wereld...'

Even voorstellen:

Op de foto zie je de laatste uurtjes dikke buik van mijn tweelingzwangerschap en op de andere het resultaat, Floor en Sophie (28-04-2016) met hun grote broer Max (24-04-2014). De reden dat ik voor tweelingmama mag bloggen zijn uiteraard de meiden. Een twee-eiige tweeling, en ze lijken allebei sprekend op hun grote broer. De rest van het gezin bestaat verder nog uit vriendlief Robin en ikzelf, Eva.

Vroeger als ik een ‘jonge’ mama zag met drie kinderen dacht ik altijd; ‘zo die is vroeg begonnen’. Nu weet ik dat het niet zo hoeft te zijn. Je kan er namelijk ook twee tegelijk krijgen! Zo ook bij ons. Het was een complete verrassing dat er na Max nog een kindje kwam en nog groter was de verrassing dat het er twee bleken te zijn. In onze families komen tweelingen helemaal niet voor, dus de meiden zijn een ‘Lucky shot’, zoals wij het zelf noemen.

En wat een geluk hebben ze meegebracht. Niet alleen vriendlief, Max en ik zijn verliefd, maar heel de wereld lijkt mee te doen met die verliefdheid. Mensen in de stad, in de trein, in het park. Overal waar we komen worden we aangesproken of aangestaard. Iedere dag vertelt een vreemde mij wel dat hij/zij zelf een van een tweeling is of dat ze nichtjes, neefjes, buren, ooms, tantes hebben die ook tweeling zijn.

Op zich ook niet vreemd, want tijdens mijn zwangerschap werd duidelijk hoe vaak het eigenlijk voorkomt. Als je in de wachtkamer van de gynaecoloog zit ben je echt niet de enige met twee baby’s in je buik. En tijdens de eerste echo bij de verloskundige hoorde we dat wij nummer drie waren die week met een tweeling op komst en we waren er op een woensdag, dus zover was de week ook nog niet.

Maar misschien is het wel altijd zo. Tijdens de zwangerschap van Max was voor mijn gevoel ook heel de wereld zwanger en kreeg ook iedereen een jongetje. Een soort ‘waar je mee omgaat wordt je mee besmet’ theorie?

Ergens wel fijn ook dat je niet de enige bent. Waar zou je anders al je informatie vandaan moeten halen. Natuurlijk wist ik al een hoop over baby’s omdat we hebben kunnen oefenen op Max (en die is best goed gelukt) maar op tweelinggebied was er nog een hoop te ontdekken. Gelukkig was daar de site van www.tweelingmama.com! Wendy, hierbij wil ik je bedanken voor je mooie site! Je maakt het voor nieuwe (tweeling)mama’s zeker een stukje makkelijker.

Ik heb uiteindelijk veel blogs en informatiesites gelezen en tot slot mijn eigen conclusie getrokken…

Fijn om te weten dat we niet de enige zijn, maar we zullen het zelf moeten gaan ervaren en ontdekken hoe we dit gaan doen. Net als bij Max nemen we alle tips en trucs ter harte, maar uiteindelijk bepalen we alles lekker zelf. Iedere ouder doet op zijn manier zijn best en meer dan dat kun je vaak niet doen.

Zo hoop ik dat mijn blog je een hart onder de riem zal steken wanneer je dat nodig hebt en misschien dat zo af en toe een tip of truc je weer een dagje verder kan helpen.

Oh ja, nog een laatste dingetje. Wanneer je nog tips hebt voor vakantie met drie kinders, dan hoor ik dat heel graag! Dan zal ik na mijn vakantie met je delen hoe het is gegaan.

Lieve groetjes, Eva

Recent Posts
Archive
bottom of page