top of page

Onze tweeling voor het eerst naar de kinderopvang

Ooooh, daar gaan ze hoor! Onze meiden, rugzak mee... Voor het eerst naar de kinderopvang. Maud en Femm zijn nu bijna 21 maanden en toe aan een ochtendje spelen met andere kinderen. Ik overtuig mezelf ervan dat het heel goed voor ze is en dat het ook tijd wordt... maar stiekem vind ik het ook erg spannend. Hoe gaan ze het ervaren en wat als ze niet willen blijven? Ze zijn oud genoeg om te snappen dat het een nieuwe omgeving is. Ik zie het al voor me: twee huilende kinderen aan allebei mijn benen...

Het is dinsdagochtend, dit wordt de vaste 'opvang ochtend' voor onze dames. 06.30 uur gaat de wekker. Even een nieuw ritme want normaal gesproken komen de oma's onze kant op en kan ik de meisjes lekker in hun pyama laten lopen. Nu moeten ze aangekleed worden, flesje, broodje... Voor je het weet is het 08.00 uur en lopen we naar de opvang. Met de rugzakjes op de rug (nou ja, Femm heeft haar rugzakje op haar rug en houd die van Maud vast want zij wilde niet maar we hebben haast dus dan maar niet...) gaan we richting de kinderopvang. Het leuke is, ik ben zelf afgelopen week als marketingprofessional begonnen binnen deze organisatie en kan straks dus direct door naar mijn eigen kantoortje. Erg luxe dus.

Eenmaal binnen hebben Maud en Femm eigenlijk al geen tijd meer om hun jas uit te doen en duiken op al het speelgoed. Samen met de andere kinderen zijn ze meteen lekker druk bezig en hebben geen tijd meer om papa en mama gedag te zeggen. 'Oh ok, nou doei dan...', stamel ik en loop zelf nog even naar ze toe voor een dikke kus. Ik hoef me voor nu geen zorgen te maken, die vermaken zich wel.

Begin van de middag haal ik ze weer op uit hun lokaaltje. Ze hebben ieder twee boterhammen op, appel, banaan... Ach ja, bij een ander smaakt het altijd beter toch? ;) Ze hebben gespeeld en waren lekker ondernemend geweest, wat voor mij betekent dat ze lekker zichzelf zijn geweest en hun plekje wel kunnen vinden.

Volgende week weer een nieuwe 'opvang ochtend'. Ik hoop dat ze weer net zo genieten: hopelijk weer geen twee huilende kids aan mijn benen maar twee meisjes die geen tijd hebben om papa en mama gedag te zeggen.

Win win win!

Wil jij ook zo'n super leuk rugzakje met naam voor jouw kindjes? Je kunt deze winnen! Hoe? Ga snel naar onze Facebookpagina en doe mee met de actie. In samenwerking met Bulbby geven wij twee rugzakjes weg (t.w.v. € 27,95 per stuk). Deze actie is verlopen. Kijk snel op de site voor onze nieuwe acties.

Recent Posts
Archive
bottom of page