top of page

Onze tweeling voor het eerst naar de kinderopvang

Ooooh, daar gaan ze hoor! Onze meiden, rugzak mee... Voor het eerst naar de kinderopvang. Maud en Femm zijn nu bijna 21 maanden en toe aan een ochtendje spelen met andere kinderen. Ik overtuig mezelf ervan dat het heel goed voor ze is en dat het ook tijd wordt... maar stiekem vind ik het ook erg spannend. Hoe gaan ze het ervaren en wat als ze niet willen blijven? Ze zijn oud genoeg om te snappen dat het een nieuwe omgeving is. Ik zie het al voor me: twee huilende kinderen aan allebei mijn benen...

Het is dinsdagochtend, dit wordt de vaste 'opvang ochtend' voor onze dames. 06.30 uur gaat de wekker. Even een nieuw ritme want normaal gesproken komen de oma's onze kant op en kan ik de meisjes lekker in hun pyama laten lopen. Nu moeten ze aangekleed worden, flesje, broodje... Voor je het weet is het 08.00 uur en lopen we naar de opvang. Met de rugzakjes op de rug (nou ja, Femm heeft haar rugzakje op haar rug en houd die van Maud vast want zij wilde niet maar we hebben haast dus dan maar niet...) gaan we richting de kinderopvang. Het leuke is, ik ben zelf afgelopen week als marketingprofessional begonnen binnen deze organisatie en kan straks dus direct door naar mijn eigen kantoortje. Erg luxe dus.