top of page

Oma en opa, jullie zijn de allerliefste!


Femm roept de hele dag door 'Oooopa'. Dat begint al 's ochtends als ze wakker wordt, en als ze 's avonds gaat slapen probeert ze het nog maar een keer. 'Nee, Femm. Opa is er niet, morgen weer!' Welke opa ze bedoelt, weet ik natuurlijk niet maar ik ga er vanuit dat ze het over allebei de opa's heeft. Want ja, onze kinderen hebben maar geluk met twee opa's en twee oma's (en niet te vergeten 2 overgrootopa's en een overgrootoma).

Met al die opa's en oma's moeten we nog maar eens wat namen gaan verzinnen want we komen er straks natuurlijk niet meer uit: wordt het dan over-oma en over-opa of oude opa en oma of opa bel (ze zien mijn vader nog wel eens voor werk met zijn mobiel aan zijn oor rondlopen, waardoor ze automatisch hun hand aan hun oor houden als ze mijn vader zien) of opa bad (mijn schoonvader is badmeester) of omi of.... Tsja, we moeten langzaam maar eens wat gaan verzinnen. Want elke opa en oma verdient zijn/haar eigen naam want wat zouden we zonder ze moeten?

Elke week passen ze op en met regelmaat staat er een logeerpartijtje in de planning. Soms gaat er ook 1 meisje uit logeren zodat we even volledig de aandacht hebben voor de ander. We merken ook echt dat dit heel fijn is, zowel voor ons als voor het kind en natuurlijk ook voor opa en oma. Dus dat houden we erin en ik weet: dat is een luxe!

In het begin vond ik het maar moeilijk om hulp te aanvaarden, aangezien ik het voor de kids toch ook allemaal zelf deed? Dat moest mij nu dus ook lukken. Maar ongeveer na een half jaar merkte ik dat het 'uit handen geven' soms echt nodig was en dat je hierdoor zelf ook even kon opladen. Want het allerbelangrijkste is dat de kids een moeder heeft met energie en die het allemaal redt. Want het is toch allemaal maal 2 en voor je gevoel ben je noooooit klaar. En dan helpen de kleine dingen echt: oma die even gaat wandelen met de kinderen of opa die met ze buiten speelt.

De opa's en oma's zijn onmisbaar, dat waren ze al voor ons maar nu ook voor kids. Binnenkort hebben we een avondje gepland en zorgen we voor lekker eten hier in de tuin en worden de opa's en oma's even in de watten gelegd. Want dat hebben ze verdient na al die oppas-uren.

Heb jij ook zo'n lieve opa en oma? Deel/tag ze onder het facebookbericht zodat ze weten hoeveel dat voor jou betekent!

Recent Posts
Archive
bottom of page