top of page

Wanneer mama griep heeft...

Wanneer papa ziek thuis is, is dat natuurlijk hartstikke vervelend. Maar wanneer mama een griepje krijgt, stort het hele kaartenhuis in elkaar. Zo'n week hadden wij afgelopen week... Mama ziek, en onze tweeling ook flink aan het kwakkelen. Dit betekent weinig slaap: dan zit bij de 1 haar neus dicht van de verkoudheid en dan ligt de ander flink te hoesten waardoor ze allebei weer wakker zijn. En natuurlijk: wanneer ze ziek zijn mogen ze echt wel bij papa en mama in bed liggen maar als je dan zelf ook nog eens ziek bent dan wordt het toch wel knap lastig.

Komt er nog eens bij dat ik deze week behoorlijk wat dingen voor mijn werk moest afronden: marketingplan, blogplanning, zomernieuwsbrief... Oke, uiteindelijk kon ik eind van de week alles afvinken maar of ik al beter was: dat nog niet. Nee, de tijd van 'ik ziek echt even uit' is voorbij en dan merk je dat het langer duurt voordat je je daadwerkelijk weer goed voelt. Weinig slaap, heel veel pakjes volle zakdoeken, koorts en hoestbuien maakten dat mijn collega's uit mijn buurt bleven omdat ze toch echt wel fit en gezond op vakantie willen gaan.

En ondertussen probeer je thuis ook nog de boel draaiende te houden maar eerlijk is eerlijk: dat is toch een beetje mislukt. Zo moest ik de flessen klaarmaken, oh geen melk meer in de koelkast. Nadat Mark de meisjes had verschoond vroeg hij mij 's ochtends vroeg of we nog luiers hadden, oh die moeten we vandaag dan echt gaan halen (het waren de laatste 2 en daar moesten de meisjes dan in ieder geval nog een paar uurtjes mee doen). Of er nog ergens schoon ondergoed te vinden was... oh ik loop zo achter met de was, koop maar even wat nieuwe... Nou ja, dit dus. Totaal geen overzicht meer en te moe om nog na te denken. Gelukkig doet Mark tijdens dit soort dagen wel meer in huis en was de badkamer op dinsdagavond helemaal schoon en heeft hij in een avondje drie wassen gedraaid. Gelukkig is hij (nog) niet ziek geworden en zijn wij ook langzaam weer aan het opknappen maar tsjonge, wat is het weer duidelijk geworden dat je als mama helemaal niet ziek kunt zijn!

Dus: laat die zon nou maar eens gaan schijnen zodat we weer vitamine D op kunnen doen. Daar zijn we in Nederland wel aan toe ;)

Recent Posts
Archive
bottom of page