top of page

De drie R'en: Rommel, Rumoer en Repeat


Wie kent ze niet? Rust, reinheid en regelmaat. Wij als ouders van een tweeling proberen ook zeer veel mogelijk de drie R'en te handhaven. Helaas voor alle pedagogisch verantwoorde opvoeddeskundigen; in huize Kerssens hanteren wij ook de andere drie R'en: Rommel, Rumoer en Repeat. Mocht je er geen voorstelling bij kunnen maken?

Zondag 8:30.

De eerste fles zit er al een tijdje bij ze in en ik was net weer in een héle diepe slaap gevallen. Het is geen wekker die gaat, maar baby 1. Natuurlijk volgt baby 2 ook. Lekker gezellig samen jodelen totdat iemand ze oppakt. Stiekem doe ik alsof ik het niet hoor en geef mijn man het bekende subtiele trapje. Zonder commentaar staat hij in 5 seconden naast zijn bed (hoe doet hij dat toch?) en loopt de deur van onze slaapkamer uit.

Ik rek me even snel uit en wacht op een warm lachend hoopje baby. Kijk, daar is de eerste al! Man: “ik heb hier een heel wakkere baby”. Max lacht en vult de hele slaapkamer met poeplucht. Ik: “jeetje, ruik je dat niet? Pak anders even het verschoningskussen dan doe ik het hier wel”. Heb stiekem nog geen zin om uit bed te komen. Dan maar luier verschonen op bed. Man komt terug met Benja in zijn armen en een verschoningskussen + luier. Ik begin heel stoer de missie op het bed uit te voeren terwijl ik nog slaap uit mijn ogen wrijf.

Ik: “heb je billendoekjes meegenomen? Wil je die dan nog even pakken”. Inmiddels ligt op het bed: 2 volwassenen, 2 baby’s, 1 ochtendjas, een verschoningskussen, billendoekjes en een luier. Valt nog mee. Totdat Benja zich begint te vervelen. Snel wordt het zeer gave bad-boekje, die zo fijn piept, gepakt met 2 spenen. Voor ieder een zoethoudertje. Max besluit om nog wat maag inhoud er uit te gooien. Er volgen 2 hydrofiele doeken en een derde speen aangezien Benja graag gooit met spenen.

We besluiten na alle verschoningschaos even een filmpje van Nijntje aan te zetten. Daarbij liggen de heren op twee kussens tussen ons in.

Ons bed telt nu; 2 volwassenen, 2 baby’s, 1 ochtendjas, een verschoningskussen, pak billendoekjes, 2 hydrofiele doeken, 3 spenen (1 ergens tussen de dekens in), bad boekje, 2 flesjes water voor de heren, 1 fles water voor man en 4 hoofdkussens.

Aangezien fruithapjes tijd alweer snel vordert spring ik uit bed, kleed me aan en loop naar beneden en trek een zak fruitpuree uit de vriezer. Nijntje speelt nog volop hoor ik boven. Snel zet ik 2 kinderstoelen klaar en 2 slabben. Fruitpuree is inmiddels ontdooit in de magnetron en daarom kan baby 1 aangekleed worden voordat hij alles bij elkaar schreeuwt van de honger. Ik loop naar boven, kleed 1 aan, loop naar beneden en installeer in het zitje. Ik loop weer naar boven, ik kleed 2 aan en loop weer naar beneden en installeer in het zitje. De eerste R heeft zich voorgedaan; Repeat. Natuurlijk vergeet ik hydrofiele doeken, want waar Benja graag gooit met spenen gooit hij ook graag met eigenlijk alles wat binnen handbereik ligt. Ook eten. Ik loop wederom naar boven werp een blik in de slaapkamer om te checken of man zich al aan het aankleden is. Tussen alle Rommel (de tweede R) vind ik geen man. Waarvoor hulde, want hij is zich dus aan het aankleden. Inmiddels hebben de 2 heren beneden géén geduld meer en MOET die fruitpuree NU gegeten worden waarmee het Rumoer volgt. Zo hebben wij dus op een willekeurige zondagochtend al in 3 kwartier de drie R'en bereikt. Trots loop ik naar beneden en begin ik in aan de dag.

De rust komt s ’avonds wel weer, net als de reinheid wanneer we het bed opruimen voordat we kunnen slapen. Die nacht mogen we ook nog regelmatig uit bed om een klein baby’tje te troosten. Zo, dan zijn die drie R'en ook nog de dag gepasseerd. Zijn wij even verantwoord bezig geweest vandaag.

Recent Posts
Archive
bottom of page