top of page

Het tweelingenontbijt van Q-music: Stephanie was erbij!


Stephanie en haar zus Nathalie zijn een eeneiige tweeling en mochten afgelopen maandagochtend aanschuiven bij het tweelingenontbijt van Q-music. Stephanie vertelt over deze bijzondere ervaring en over haar band met haar zus.

Vanochtend om 06.00 uur, toen ik mij eigenlijk nog even wilde omdraaien en terwijl de storm buiten raasde, ging de wekker. Oh ja, het tweelingenontbijt van Q-music! Over het algemeen ben ik wel een ochtendmens, maar 06.00 uur was wel wat vroeg! Al sta ik soms op gekkere tijden naast mijn bed en soms ook naast andere bedden. Ik ben namelijk zeer actief in de geboortezorg: eerst enkel als kraamverzorgende, maar nu actief op zo’n beetje elk vlak van de geboortezorg. Van het bedenken van vernieuwde concepten, het geven van borstvoedingsadvies tot begeleiden van bevallingen en soms zelfs kramen bij kennissen en vrienden. Het werk als Business manager bij Handle with care geboortezorg maakt mij iedere dag weer een gelukkig mens. Daarnaast ben ik met een eigen label gestart. Alles omtrent geboorte is wat mij gelukkig maakt, een van de drijfveren in mijn leven!

Maar even terug: ik had dus zin in het tweelingenontbijt. Een ochtend dat georganiseerd werd door Mattie en Wietze van Q-music omdat Mattie tweelingpapa wordt. Het feit dat ik zelf tweeling ben en omdat ik dus dol ben op alles wat met geboortezorg te maken heeft, maakte dit evenement voor mij heel bijzonder. Een dag na de inschrijving werd ik gebeld met de mededeling dat wij van harte welkom waren op het ontbijt samen met 15 mannelijke tweelingen en nog 14 andere vrouwelijke tweelingen. Wat leuk! We moeten ons roze kleden en samen met mijn tweelingzus, moeder van Luca en Sem, zouden we naar Amsterdam gaan.

Mijn zus was in eerste instantie wat minder blij mee met mijn spontane inschrijfactie, want zij moest natuurlijk hals over kop van alles regelen waaronder opvang voor mijn neefjes. Zo was het vroeger ook altijd al. Vol enthousiasme stortte ik mij in diverse avonturen. Bomen klimmen, rotstreken uithalen om vervolgens in veel gevallen mijn zus de schuld te geven. Ook joggingspakjes wisselen in het kleutertoilet en van klas wisselen om daarna hard door de mand te vallen, omdat ik niet reageerde op de naam Nathalie. Het valt mij op dat een tweeling vaak bestaat uit een wat rustiger persoon en een drukker persoon. Dat ik de drukste ben hoef ik jullie als lezer niet meer te vertellen. Tja, dat zijn tweelingstreken! Iedere eeneiige tweeling zal begrijpen wat ik hiermee bedoel. Eeneiige tweeling zijn is namelijk iets wat heel diep zit! Blikken delen en daarmee weten wat een ander zegt of wil zeggen, het niet zonder elkaar kunnen, de volledige vertrouwensband die je deelt en het altijd verbonden voelen met elkaar op welk vlak dan ook, maakt het zijn van een eeneiige tweeling bijzonder! Althans zo voelt het tweeling zijn voor mij.

Het was zover. We arriveerden bij de studio van Q-music. Bij binnenkomst werd ik verrast door de vele tweelingen, best bizar om ineens niet meer de enige tweeling op een specifieke plaats te zijn.

We wisselden gesprekken en al snel voelde je hier ook een soort van verbondenheid. De gesprekken gingen uiteraard vooral over ‘tweeling zijn’. De bekendmaking van het geslacht was ontzettend verrassend aangepakt. We moesten ons splitsen in twee kamers. Een kamer gevuld met jongens tweelingen en een kamer gevuld met meisjes tweelingen. De vrouw van Mattie was ook live op de radio en zij zou Wietze naar de juiste kamer begeleiden. De kamer die het geslacht zou onthullen. Het was spannend om samen met 14 andere meisjes tweelingen in de kamer te moeten wachten, want waar zou Wietze naartoe lopen…… En ja hoor, onze kamerdeur ging open. Het worden twee dochters!!! Succes Mattie ;-)

Het was voor mij en mijn tweelingzus Nathalie een ontbijt om niet te vergeten!

Heeft u het spectakel gemist? Kijk het hier terug.

Ik, mijn tweelingzus Nathalie en het team van Handle with care geboortezorg wensen Mattie en zijn vrouw een goede zwangerschap toe en natuurlijk alvast een fijne kraamweek!

Recent Posts
Archive
bottom of page