top of page

'In Zuid-Afrika sloten wij voor altijd onze tweeling in onze armen'


Op het moment dat ik dit schrijf zit ik heerlijk in de tuin van ons appartement in Pretoria, Zuid-Afrika, met een temperatuur van rond de 30 graden. Ik ben Michiel, samen met Marrianne en vader van twee prachtige dochters en een zoon, allen geadopteerd uit Zuid-Afrika.

Helaas is er naast veel positiviteit ook negativiteit over adoptie in het nieuws, maar geloof me: adoptie is voor deze kinderen de laatste kans. Eerst wordt er gekeken naar andere opties waarna uiteindelijk adoptie nog de enige mogelijkheid is voor deze kindjes.

Maar even terug in de tijd. Het begon allemaal in 2009, toen we de keuze maakten om nog een kindje te adopteren. We wilden graag een zusje of broertje voor onze oudste dochter én nog een kindje een betere toekomst geven… Ons huis en hart is groot genoeg voor twee kinderen. Maar het is een lange weg. De eerste procedure duurde 3,5 jaar. We dachten dat dit een lange tijd was, niets bleek minder waar toen de tweede procedure uiteindelijk 6,5 jaar duurde. Dit was soms lastig. Vooral omdat onze oudste dochter zo graag grote zus wilde worden.

In december 2015 werden we gebeld met geweldig nieuws: we zouden ouders en grote zus worden van een jongen en een meisje. Jawel, we werden papa en mama van een tweeling! Dit hadden we nooit durven hopen en ook helemaal niet verwacht. We stonden er voor open maar je houdt geen rekening met een tweeling. Wat waren we blij!

Drie weken na het telefoontje vertrokken we op 7 januari met onze dochter naar Zuid-Afrika. Vier dagen later, op 11 januari, sloten we voor altijd de tweeling in onze armen en harten. We zijn inmiddels 3 weken verder en wat gaat het goed, alsof het altijd zo is geweest. Natuurlijk is het wennen, we hebben onze dochter acht jaar alleen gehad en dan krijg je er opeens twee kinderen van 14 maanden bij. Maar ook zij vindt haar draai en we verdelen de aandacht goed tussen de drie kinderen wat erg belangrijk is.

Over drie dagen vertrekken wij weer naar Nederland waar we enorm naar uitkijken. Heerlijk om familie, vrienden en je eigen huis weer te zien. Wij zullen onze drie kinderen geven wat mogelijk is en gunnen ze een goede en gezonde toekomst!!

Heb jij ook een kindje of meerdere kindjes geadopteerd? En wil je jouw ervaring delen? Stuur een berichtje via onze site. Laten we elkaar inspireren!

Recent Posts
Archive
bottom of page