top of page

Ik wil ook zo zijn als die humoristische tweelingmama Soof, of toch niet?

Kennen jullie Soof? Nee? Soof, de tweelingmama die een eigen catering runt naast drie kinderen en een man met een drukke baan? Soof, ik kijk tegen haar op, wil ook zo zijn. Wat heeft die vrouw een humor, wat woont ze mooi, alles mag en kan in huis en wat is ze een keukenprinses! Maar toch, haar huwelijk wankelt en DAT willen we natuurlijk allemaal niet.

Hoe houd je je relatie gezellig en goed met een puberende dochter en tweeling in huis, een man die altijd weg is en je eigen carrière? Soof vraagt het zich regelmatig af. Manlief heeft de oplossing: hij neemt een sabbatical, Hij wordt (tijdelijk) huisman zodat Soof carrière kan maken met haar geweldige kookkunsten. En waar ik bang voor was gebeurt: mama en huismoeder zijn wordt flink onderschat! Wanneer, in dit geval, papa het huishouden en de opvoeding op zich neemt is het meteen chaos in huis. Mijn god, voordat de boodschappen eindelijk binnen zijn, ben je zo een paar uur verder: twee vervelende kinderen die vast zitten in de welbekende 'auto winkelwagentjes' en papa die niks kan vinden wat op het boodschappenlijstje staat... Hij doet zijn best maar het liefst zou je hem een handje helpen.

Naast het huishouden bouwt manlief ondertussen ook een heel restaurant met keuken voor zijn vrouw. Nou ja, dat doet hij samen met een Pool (of was het nou een Rus?) die geen Nederlands spreekt en dus ook niet weet of je het over het plafond of de vloer hebt. Chaos!

Zoveel chaos dat Soof en manlief volledig langs elkaar heen leven met als gevolg: nieuwe 'liefdes' en bijna een echtscheiding. Nee, dat willen we allemaal niet! Ik heb te doen met manlief die ziet dat zijn vrouw met een andere man flirt, ik heb te doen met Soof die keihard werkt, iets teveel drinkt en haar gezin daardoor steeds meer verliest. Haar moeder (ook wel ouwe yogadoos genoemd) ziet haar kinderen meer dan zijzelf. Ik wil tegen Soof zeggen: 'Ga voor je gezin, neem even een break en zie wat voor je moois je hebt!' Het lijkt of ze mijn gedachte kan lezen want Soof beseft langzaam wat ze aan het kwijtraken is en doet er alles aan haar gezin terug te winnen. Het kost tijd maar ik kan je verklappen: het komt goed.

En daar hou ik van: een happy end! Soof, de film. Heb je deze nog niet gezien? Afgelopen donderdag was de tv première. Echt, je mag 'm niet missen. Ruim twee jaar geleden keek ik deze geweldige film al in de bioscoop. Tranen over mijn wangen, zo heb ik gelachen om tweelingmama Soof. Niet wetende dat ik twee jaar later, diezelfde film zou kijken samen met mijn tweeling op de bank. Het kan gek lopen, en ik hoop een dat ik een beetje, al is het maar een heeeeel klein beetje, op die gekke tweelingmama Soof lijk. Want ze is leuk! Maar ik weet ook: bij anderen lijkt alles beter maar overal is wat. Mama's, we doen gewoon ons best, toch?! Liefs Wendy

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page