top of page

Fotoshoot: our family, just the right mix of chaos & love


Het is alweer oktober! De maand waarin ik als blogger voor Mama to the Max begin, wat een feestje! Een mooi moment om te starten, want de koude dagen komen er weer aan. Dit betekent vaker binnen met een kleedje op de bank, laptop op schoot, kop thee, kaarsjes aan en bloggen maar. Nou ja, alleen wanneer onze meiden op bed liggen want brandende kaarsjes, een hete kop thee en 100% concentratie gaan niet samen met een tweeling van 11 maanden oud.

Onze meisjes, Maud en Femm, geboren op 10 november 2014 en lekker ondernemend. Dat laatste is natuurlijk alleen maar fijn, maar het nadeel is dat niks in huis meer veilig is. Thuis niet maar erger nog: bij een ander kruipen ze ook direct richting die dure vaas. Consequent roep ik 'Je mag daar niet aan komen', of de kortere versie 'Nee, niet doen!', maar ondertussen heeft zus het dan al gedaan. De sportschool is niet nodig, ik ren de hele dag achter de kids aan want naast kruipen en staan, heeft Femm nu ook haar eerste stapjes gezet. Weliswaar aan de bank of stoel maar ze weet zich al aardig voort te bewegen. Lang leven de box, waar ze zich gelukkig ook nog een tijd in kunnen vermaken maar de wereld daarbuiten is natuurlijk een stuk leuker, en dat snap ik.

Vrijheid blijheid. Dat moeten onze meiden vorige week zaterdag ook hebben gedacht. Onze vriendin Hetty is fotografe en kwam langs voor een fotoshoot van onze tweeling. Een mooi cadeau wat ik van haar heb gekregen tijdens mijn babyshower. Aangezien ik ook mooie foto's nodig heb voor de verjaardag van de meiden, was dit het juiste moment... of toch niet? Probeer maar eens een tweeling van bijna 11 maanden samen op de foto te krijgen zonder dat ze weg kruipen, op hun stoeltje gaan staan (ja echt!), met de rug naar de camera gaan zitten of hard beginnen te krijsen. Geen seconden zitten de dames stil en waarom wil Maud juist vandaag niet lachen? Zucht! Met heel veel geduld van onze lieve vriendin is het gelukt maar wat een stress (ja, ik weet het: dat voelen de kids ook).

Je zou denken dat ze na deze fotoshoot zo moe waren dat ze wel een paar uur hebben geslapen, zelfs ik had wel een paar uur kunnen slapen! Maar nee hoor, de dames waren na ruim een uur alweer gezellig wakker. Ze wisten vast dat hun neefje van 5 en nichtje van 2 op bezoek kwamen, dat mochten ze natuurlijk niet missen. Volop aandacht en wat een cadeautje: we konden nog heerlijk in de tuin zitten, genietend van het zonnetje. Daarna een grote ovenschaal met lasagne op tafel (jaja, die had ik ergens tussen de bedrijven door ook nog gemaakt) en met z'n allen aan tafel. Wat kan ik daarvan genieten, wat geeft dat weer energie.

Om 18.30 uur slaat de vermoeidheid dan toch toe bij de meisjes en leg ik ze in bed. Ik kijk terug op de dag en denk met een glimlach: het was een hectische fotoshoot maar hoe fijn dat onze meiden het zo goed doen! Vorig jaar (eind november) maakten we ook een fotoreportage van Maud en Femm door Earlybirds Fotografie. Onze twee kleine meisjes, met een sonde, 1600 en 1900 gram en moet je nu zien! Nog geen jaar later, beiden rond de 7 kilo en ze vliegen alle kanten op, zijn druk aan het kletsen en bewegen. Our family, just the right mix of chaos & love!

Recent Posts
Archive
bottom of page