top of page

Slapen: samen of apart?


Een mooie, ruime babykamer, 1 kamer voor onze twee meisjes samen. Behangetje, verven, leuke tekst op de muur, mooi nachtlampje en dan alles inrichten. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het heerlijk om hier mee bezig te zijn, en ik bedoel dan vooral het inkopen en inrichten ;) Ook al vond ik het nog moeilijk voor te stellen dat daar straks twee kleine mensjes zouden liggen, het werd al echt het kamertje voor onze meisjes. Begin oktober was dan ook alles af, ik was pas 19 december uitgerekend maar een voorgevoel zei dat het maar (erg) op tijd af moest zijn.

Dat gevoel klopte: 5 november lag ik in het ziekenhuis, 10 november zijn Maud en Femm geboren en 29 november mochten onze meisjes mee naar huis. Voor het eerst thuis slapen! En dan leg je ze in het ledikantje en denk je: dit kan niet! Deze bedjes zijn veel te groot! Ik had van tevoren besloten geen wiegjes te kopen omdat dit maar voor een korte periode is en je moet alles 2x aanschaffen. Ik vond de ledikantjes ook niet zo groot, totdat ik Maud en Femm er voor de eerste keer inlegde... Uiteindelijk kwam het goed door de juiste manier van opmaken samen met de kraamhulp maar ik heb vaak gedacht: moeten we alsnog wiegjes aanschaffen?

Ken je dat onzekere gevoel? Zo piepklein, alles nieuw, twee kleine mensjes waar je voor moet zorgen. Waar je elke avond en een paar keer per nacht bij gaat kijken of ze nog wel ademen? Ja, ik doe het ook en nog steeds ga ik bij ze kijken voordat ik zelf naar bed ga. Wel heel zachtjes, want van elk geluidje worden de dames wakker. En dat is dan ook meteen het grote probleem bij het samen slapen.

Samen op 1 kamer, dat is toch het leukste? Ik wist ook niet beter, mijn zus en broer zijn ook een tweeling en hebben ruim tien jaar samen op een kamer geslapen. Samen kletsen, samen lachen... Ja, het is super leuk maar bij ons werkt het niet. Vanaf een maand of 3 merkten we dat Maud en Femm elkaar 's nachts wakker maken of wakker houden. Huilde Maud, dan was Femm ook meteen wakker of andersom. Ondanks dat we binnen 2 seconden naast het bedje stonden, het was al te laat. Met als gevolg twee huilende meisjes. We hebben het nog een maand geprobeerd maar hebben toen besloten ze (tijdelijk) apart te laten slapen.

Ondertussen zijn we een half jaar verder, hebben we nog een aantal keer geprobeerd de meiden samen te laten slapen maar eigenlijk is er niks veranderd. Behalve dat we nu Mauds kamertje aan het opknappen zijn en we dus definitief hebben besloten ze apart te laten slapen. We hebben wel een derde ledikant geleend zodat ze 's ochtends op 1 kamer samen kunnen kletsen, lachen en spelen. Dat zijn gouden momenten, die wil je niet missen en dat vinden ze zelf ook heerlijk. Een mooie oplossing voor een goede nachtrust maar ook onvergetelijke momenten samen!

Tips van de week:

  • De Puckababy slaapzak! Met deze slaapzak is een dekentje/lakentje niet nodig. Handig, want onze meisjes blijven niet liggen onder een dekentje ;)

  • Afgelopen week heb ik een leuk kastje gekocht bij Bezige Bebie. Een uniek kastje waar je vrolijk van wordt!

Tags:

Recent Posts
Archive
bottom of page