top of page

Met onze tweeling naar Corfu!


Gaan jullie naar Griekenland? Met de twee kleintjes? En dat zien jullie zitten? Als mensen naar onze vakantie vroegen, dan vertelde ik enthousiast dat we met z'n viertjes naar Corfu zouden gaan en ja, dat zien wij zeker zitten!

Ik had het van tevoren al helemaal bedacht: voor de logistiek neem ik Maud in de buikdrager mee en Femm in de buggy, zo heeft Mark zijn handen vrij voor alle bagage (meteen een tip ;). En: mocht er in het vliegtuig nog 'gedoe' ontstaan, dan is er altijd wel iemand die een handje wilt helpen. Eenmaal daar aangekomen, weten we de weg want we zijn vorig jaar ook op deze prachtige locatie op Corfu geweest (Niki Apartments, Gastouri). Van tevoren heb ik voor de autohuur alles al geregistreerd dus dat moet lekker snel gaan en dan liggen we vast om 11.00 uur met z'n viertjes aan het zwembad.

Je voelt 'm alweer aankomen: het loopt natuurlijk altijd anders. Zo zaten we in eerste instantie niet naast elkaar in het vliegtuig, maar na overleg met het cabinepersoneel was het gelukkig toch mogelijk. Op het vliegveld van Corfu verliep alles lekker soepel totdat we onze auto gingen ophalen: een lange rij bij het loket, ondanks de registratie vooraf stonden we gewoon achteraan. Toen we klaar waren om de auto op te halen stond deze nog bij de 'carwash' en moesten de autostoeltjes nog worden gehaald. Zucht, maakt helemaal niks uit hoor: het is maar 35 graden, we staan pal in de zon, hebben vannacht niet geslapen vanwege de vroege vlucht en ik sta met een baby op mijn buik en eentje in een buggy... Maar ik heb geduld en blijf vriendelijk lachen, het is tenslotte vakantie. Uiteindelijk is daar onze auto en kunnen we gaan. Om 12.00 uur precies arriveren we bij het appartement, ons vertrouwde plekje :)

Rond half 3 liggen we daadwerkelijk aan het zwembad. Nou ja, liggen... we moeten vooral veel achter onze kruipende meiden aan en we hebben nog nooit zoveel gezwommen. Zwemmen vinden Maud en Femm overigens fantastisch en helemaal met de tweelingzwemband van Twee & Meer: samen in 1 zwemband, met in het midden ook nog ruimte voor hun speelgoed. Zo vermaakten de meiden zich goed en dat is ook erg fijn voor papa en mama! Aangezien onze meisjes nog klein zijn, vonden ze het ook leuk om samen in het midden te gaan zitten (eigenlijk dus bedoeld voor speeltjes). Naast dat we de band in het zwembad gebruikte, was deze ook ideaal voor in de zee. Een aanrader dus met twee kleine kids! Want ook wanneer je twee kindjes van verschillende leeftijden hebt (maximaal ongeveer 36 maanden), dan kan je de duozwemband gebruiken.

Ondanks het mooie land, de heerlijke temperaturen en het samen zwemmen, duurt het even voordat we echt in de 'vakantiemodus' zitten. De vakantie die wij gewend waren met 's ochtends een stadje bezoeken, 's middags zonnen, 's avonds uiteten en een drankje doen... dat zit er niet meer in. Zoals mijn vader zei: 'De kids zijn op vakantie en de ouders mogen mee' ;) Eerlijk is eerlijk: zo voelt het soms wel. Maar toch, we zien een volgende vakantie in het buitenland zeker weer zitten. Want wat was het fijn om samen te zijn, onze meisjes volop te zien genieten en die vrij snel konden wennen aan het Griekse leven en klimaat. #trotsopmijnmeisjes.

Ik ben benieuwd naar jouw vakantiefoto met of van je tweeling! Was het in het binnen- of buitenland? En: heb je nog leuke vakantietips?!

P.S. Kijk eens op de website van Twee & Meer, de webshop met een hart voor meerlingen. Zij verkopen namelijk naast de tweelingzwemband nog meer leuke en handige meerlingenproducten. En je kunt Twee & Meer ook volgen via Facebook. Dubbelgeluk heeft de tweelingzwemband ook in het assortiment.

Ga je net als wij op vliegvakantie? Je krijgt de zwemband als klein pakketje toegestuurd zodat het ook handig is mee te nemen in de koffer.

Recent Posts
Archive
bottom of page