top of page

Jullie vergeet ik nooit meer!


Vorig jaar mei hadden we onze eerste echo, een spannend moment. De verloskundige sprak de woorden 'Oh, kijk nou...'. Euh, wat is er? 'Ik zie hier een hartje, en hier zie ik er nog eentje.' Dat moment, ik herinner het mij als de dag van gisteren, is niet uit te leggen. De verloskundige was zo blij, het was haar eerste tweelingecho: "Ik vergeet jullie nooit meer!", riep ze vrolijk. "Nou, wij jou ook niet", zeiden we allebei, op dat moment iets minder enthousiast. Zo, het wordt nu een hele andere zwangerschap dan dat we van tevoren hadden kunnen bedenken. Hoe zou het allemaal gaan? Maar denk ook aan alle voorbereidingen: een kamertje samen of apart, hoe komt het eruit te zien? Welke inkopen gaan we doen? We moeten een andere auto kopen, welke? We moeten een tweelingwagen gaan uitzoeken, kleertjes (alles dubbel!) kopen en, misschien vond ik dit wel het allerleukste, een geboortekaartje bedenken/uitzoeken.

Zoals je weet houd ik van schrijven, ik wilde dan ook geen standaard kaartje van internet maar zelf teksten bedenken en meedenken met de vormgeving. Zo ging ik van tevoren langs bij de ontwerpster van ons kaartje (www.gupje.com). Ik wilde graag de kleurtjes van de kamer in het kaartje terug laten komen, dus had ik een kleurenwaaier meegenomen. En ik wilde een uniek kaartje dat bij ons past, in ieder geval met de tekst erop die ik van tevoren had geschreven en uitgezocht en o ja, ik vond het wel erg mooi als ze hartjes en vogeltjes zou gebruiken. Oh, en het mag niet een te druk/te vol kaartje worden, maar alles moet er wel op komen te staan. Goed, respect voor mensen die geboortekaartjes maken want je moet het maar kunnen met al die eisen van die zwangere vrouwen vol hormonen. Gelukkig kennen wij de ontwerpster achter Gupje en zij begreep dus ook meteen wat ik bedoelde en wist wat bij ons past. Vol enthousiasme stuurde zij kort na ons gesprek een aantal proeven. Wow, dit was zeker wat we bedoelden! Maar: inderdaad een aantal proeven. Dit betekende dus keuzestress. Uiteindelijk, na een tijdje nadenken, waren we er uit! En wat past dit lieve, mooie en unieke kaartje bij onze lieve, mooie en unieke meisjes.

Ik ben ook benieuwd naar de geboortekaartje(s) van jouw kind(eren). Plaats je deze op de Facebookpagina of vermeld je even een link naar de site onder mijn blog of ook op Facebook? Ter inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een passend geboortekaartje. Ik ben benieuwd!

Recent Posts
Archive
bottom of page