top of page

Puur geluk


Afgelopen vrijdag heeft Femm voor de eerste keer een nachtje bij opa en oma geslapen, Maud ging zaterdag logeren. Ik had het hele weekend dus (maar) 1 kind. Moet ik er wel even bij melden dat mijn vriend ook een weekendje weg was ;) Maar dan nog, ineens houd je tijd over. Tijd om op de bank te zitten en met een kop thee het nieuwe programma Puur geluk te kijken. Heb je het gezien? Ik moest denken aan de Supriseshow maar dan in een 'nieuw jasje'. Ik heb heerlijk genoten van alle geluksmomenten, maar van 1 in het bijzonder: het moment dat Giel Beelen de moeder van een zieke tweeling, die zeven weken te vroeg geboren zijn, verrast. Oef, dit verhaal komt behoorlijk binnen. Met tranen in mijn ogen, en ik ben vast niet de enige, heb ik naar het heftige verhaal van deze ouders gekeken. Ze hebben al veel tegenslagen gehad na de geboorte van hun tweeling: hun dochtertje had ademhalingsproblemen en hun zoontje ernstige hartproblemen. Op dat moment besef ik weer hoe dankbaar ik mag zijn met twee gezonde meisjes. Ondanks dat ze zes weken te vroeg geboren zijn, doen Maud en Femm het vanaf het begin goed. Natuurlijk waren de eerste weken in ziekenhuis spannend, een rollercoaster. Couveuse, hartbewaking, sondevoeding, lichttherapie... het is niet niks. Sowieso is het al een hele verandering wanneer je voor de eerste keer ouders wordt. Maar onze sterke meisjes deden steeds een stapje vooruit en dat is nog zo. Nu, ruim zeven maanden later, zijn ze druk aan het rollen, kletsen, eten ze groente en fruit, gaan ze binnenkort in de buggy (dan moeten de reiswiegjes alweer naar zolder, zucht...) en knuffelen ze wat af; met ons en met elkaar! #puurgeluk.

Tips die jou vast (ook) gelukkig maken:

  • Heb je WENDY Magazine 'Een zoektocht naar geluk' al eens gelezen? Ik ben fan! En niet alleen omdat het blad 'WENDY' heet ;) Maar vooral omdat het een positief tijdschrift is: vol inspiratie, liefde, hoop, kracht en tips. Een magazine dat je een goed gevoel geeft en je met een glimlach leest.

  • Ken jij de stichting Earlybirds fotografie? Wij zijn zo blij met de foto's die in het ziekenhuis gemaakt zijn door een vrijwilliger van de stichting, Malou Peters. Elke keer als ik een foto van deze reportage zie, is dat een klein geluks- momentje. Wanneer jouw kindje(s) te vroeg is/zijn geboren en in het ziekenhuis liggen, kijk eens op de site.

Recent Posts
Archive
bottom of page