top of page

Mijlpaal!


Voordat onze meiden geboren werden, had ik nog wel eens 'tijd' om een tijdschrift te lezen: de Vriendin, de LINDA, Grazia maar ook het ANWB blad of de regiokrant. Ik dacht overigens dat ik toen al druk was, maar eerlijk is eerlijk; druk zijn we nu pas ;) Dus met pijn in m'n hart heb ik het abonnement op de LINDA opgezegd, aangezien ik dit maandblad niet meer in een maand uit las, en het ANWB tijdschrift van de laatste 4 maanden ligt nog in de plastic verpakking.

Maar nu oma even met de meisjes aan het wandelen is, lig ik in het zonnetje met de Vriendin voor m'n neus. Even tijd voor mezelf... Ik lees het artikel van Gemma, oprichtster van de Milestone Baby Cards. Ken je deze? Dit zijn kaartjes om de mijlpalen van je kind mee vast te leggen. Ondertussen wereldwijd bekend en ik zie de babyfoto's met deze kaartjes op social media steeds vaker voorbij komen. Een vriendin van mij gebruikt de kaartjes ook, wat een leuk idee! Ik had al meteen spijt dat ik ze niet had aangeschaft. Ondertussen waren mijn meiden toen al ruim drie maanden en ben je eigenlijk al te laat, aangezien je met het kaartje 'today I am 1 week old' begint. Baal baal... maar tegelijkertijd dacht ik ook: ik moet de kaartjes dubbel aanschaffen en het is weer dubbel werk. Want er zijn ook kaartjes met 'today I rolled over for the first time': Maud en Femm zijn dan wel een tweeling, deze mijlpaal vond niet op dezelfde dag plaats. Maar toch, ik baal... had ik ze nu toch maar aangeschaft. Ik hou van foto's en ben zo trots op mijn kinderen. Maar vraag me niet wanneer Maud voor het eerst glimlachte of Femm voor het eerst zelf een speeltje pakte. Ik heb geen idee, zonde!

Dus ben je zwanger van een eenling of meerling? En vind je het leuk om de mijlpalen van je kind(eren) straks vast te leggen? Dan is het wellicht een idee om deze kaartjes aan te schaffen. Kan je er later geen spijt van krijgen ;) En meteen een tip: licht je man/vriend ook in, want de eerste weken/maanden na je zwangerschap kan je best nog wel eens wat vergeten, dus ook om die ene foto te maken.

Heb jij nog andere leuke ideetjes om de mijlpalen van je kind vast te leggen? Laat het mij weten!

Andere tips van deze week:

  • Houd je van schrijven? Koop een babyalbum waarin je alle momenten op kunt schrijven en waar je bijvoorbeeld foto's in kunt plakken. Ook leuk: houd een 9 maanden dagboek bij.

  • Ook leuk zijn de 'Baby wish cards' van de HEMA. Dit zijn invulkaarten voor je kraambezoek: met drie vragen en een wens voor jouw kindje. Een mooie verzameling van lieve wensen, bijzonder leuk voor later.

  • Laat je kraamhulp ook iets opschrijven in bijvoorbeeld het babyalbum of op een kaart: hoe vindt zij dat je kind(eren) het doet/doen, wat hebben we meegemaakt etc.

  • Een babyalbum, 'Baby wish cards' of de Milestone Baby Cards zijn ook leuke cadeaus voor een babyshower of als kraamcadeau (moet je wel snel op visite gaan ;).

  • Een mooie tip van Gemma, oprichtster Milestone Baby Cards: 'Heb je een goed idee, blijf in jezelf geloven!' (uit Vriendin 13 mei 2015). P.S. 'today we are 7 months old' Een fotootje van onze meiden, zonder Milestone Card...

Recent Posts
Archive
bottom of page